Domnule Băsescu, avem o problemă. Gravă!

| 20 sep, 2014

Vinerea aceasta, directorul SIE, Teodor Meleșcanu, a făcut o afirmație în lumina căreia Traian Băsescu poate fi catalogat direct și fără nicio urmă de îndoială, în categoria dictatorilor care nu au nicio urmă de reținere în a încerca să utilizeze instituțiile de forță ale statului pentru a-și consolida puterea.

Astfel, întrebat vineri, dacă preşedintele Traian Băsescu a cerut o listă a ofiţerilor acoperiţi, directorul SIE a răspuns că "au fost diverse discuţii", arătând că a existat o "preocupare" a şefului statului pe această temă la numirea de miniştri, preocupare pe care el însă nu a susţinut-o. Altfel spus, președintele a încercat în mod repetat să determine un serviciu român de informații să încalce legea și să își desconspire operativii.

Cât despre motivele șefului statului, aceasta sunt absolut evidente dacă stăm să analizăm lungul șir de situații în care președintele a utilizat informațiile provenite de la instituțiile statului, și în mod special de la cele aparținând sistemului judiciar, pentru a-și intimida sau chiar linșa adversarii politici. Ținând cont de numeroasele exemple pe care le avem în acest sens, nu încape nicio îndoială că și în privința solicitărilor adresate către SIE, președintele a urmărit același lucru, abuzând astfel în mod iresponsabil de puterea pe care o deține.

Mai mult, dat fiind caracterul repetat al insistențelor de care pomenește șeful SIE, a cărui credibilitate nu există niciun motiv să o punem la îndoială, rezultă că avem de-a face nu cu un accident, rezultat să spunem dintr-o necunoaștere a legii (deși o asemenea ipoteză este neplauzibilă, având în vedere că vorbim despre un om înconjurat de zeci de consilieri specializați), ci cu un abuz executat în deplină cunoștință de cauză. Sigur, din fericire, acest abuz s-a lovit de refuzul demn al unor oameni care au respins dorința lui Traian Băsescu de a acapara serviciile secrete.

Însă, faptul că încercarile sale nu au avut succes nu face ca intenția să fie mai puțin reprobabilă și scandaloasă. Șeful statului s-a comportat în această privință ca un despot de cea mai joasă speță, încălcând cu bună știință angajamentul pe care l-a semnat atunci când a devenit președinte, de a nu folosi informațiile obținute în această calitate în interes politic sau personal, adică exact opusul a ceea ce intenționa Traian Băsescu să facă.

Dezvăluirile lui Teodor Meleșcanu au așadar implicații dintre cele mai grave și, dacă se confirmă, îl pot face pasibil pe președinte de răspundere penală. Ceea ce face absolut suspectă tăcerea șefului statului după dezvăluirile directorului SIE.

Sigur, firesc este să îi acordăm lui Traian Băsescu beneficiul nevinovăției. Dar, dat find că acuzația provine dintr-o sursă atât de credibilă, opinia publică nici nu poate ignora subiectul, mai ales că există, așa cum am văzut, numeroase circumestanțe agravante. Ca urmare, Traian Băsescu este dator cu o explicație.

Citeşte şi: Tinerii lui Ponta vs tinerele lui Băsescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 sep, 2014
El Condor
Se apropie capatul cozii
Se pare ca, sre deosebire de alti fosto presedinti (unul dintre ei tinand cu aceeasi insistenta de torn), acest specimen crede ca are coroana lipita de cap (chelie in cazul lui), iar in cele cateva zile pe care le mai are la asa-zisa "carma", subordonati ii vor raspunde la fel de promt, fara a se gandi la implicatiile actiunilor actuale, la situatiile viitoare. Totusi, Romania nu este un vaporai carui marinari (cu, sau fara grade, cu sau fara constiinta), sa-l duci unde vrei si pe ce ruta vrei. Domnu' : aici poti sa prostesti 2;3;... 10 ... 100 ... 1 milion etc, dar mai sunt si ceilalti, mult mai multi, fara situatii "inalte" si fara dorinte de marire, dar care constituie MAJORITATEA. I-ai fentat o data, de doua ori si crezi ca-s atat de prosti incat sa-i invarti cum crezi ? Trezeste-te si du-te de te spala pe fata, scutura-ti capul si vezi realitatea - care difera mult de cea pe care ai vrut s-o creezi tu. Cel mai cinstit ar fi sa-ti iei un mic concediu - pentru ca se pare ca este suprasurmenat. Lasa-i pe ceilalti sa faca in continuare asa cum cred de cuviinta, pentru ca cei care te-au sfatuit si inca te sfatuiesc nu o fac nici bine , nici pentru binele tau si al tarii. Nu astepta sa fii alunga cu ciomagul, pentru ca, la fel ca si tine s-ar face si altii de ras. Cat mai ai timp .
21 sep, 2014
tornado!
obsedatu !!!
Acest POP ANDREI (OCHELARISTU) SE VEDE CA NU VEDE BINE VEDE POLITICA FALIMENTA ALUI POTANT AVOM VEDE PESTE 2 ANI DAC VA MAIREZITA LA GUVRNAREUNDE VOI VETI MERGE LA PALATU VICTORIA SI O SA SPUNETI TOTI INTN-RUN GLAS PLECA CA NU MAI PUTEM PLATI TAXELE PE CARE TU LEAI PUPS PE POPOR!
20 sep, 2014
iliuta
basescu trebuie sa moara la moara
pct.Eu
20 sep, 2014
miha
INFORMATII
Vrei sa castigi bani usor,lucrand doar 3 ore pe zi de acasa?Tot ceea ce aveti nevoie este de un calculator conectat la internet!Oferta este extrem de serioasa!Nu este MLM! Nu este joc piramidal!Pentru mai multe detalii accesati e-mailul [email protected],cu titlul infoo/////
20 sep, 2014
Stefan
Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ