Macovei dezvăluie planul – atacurile lui Băsescu la ea și Iohannis, o diversiune

| 20 sep, 2014

În cadrul ieșirilor lui Traian Băsescu din ultima perioadă observăm cum o parte din atacurile președintelui se îndreaptă, mai nou, către ceilalți candidați de dreapta, respectiv Klaus Iohannis și Monica Macovei.

Fie că se găsește să pună la îndoială explicațiile date de neamț privind modul în care și-a achiziționat cele șase case, fie că o acuză pe Macovei că nu a fost un aliat cinstit și a făcut multe compromisuri, Băsescu caută să-i aducă pe cei doi în bataia puștii media, dar motivele nu sunt deloc cele la care s-ar gândi orice român prima dată când îl aude pe președinte vorbind, dar planul său a fost deconspirat chiar de una dintre așa numitele victime, respectiv fostul ministru al Justiției.

Dintre Iohannis și Macovei, cea care a reacționat la atacurile lui Băsescu a fost Monica Macovei, care a recunoscut că, de fapt, cu cât este mai vehement atacată de către Băsescu, cu atât o ajută președintele să câștige capital de imagine și, de ce nu, voturi. "Intervențiile președintelui îmi aduc beneficii. Pentru că spune lucruri despre care lumea știe că nu sunt adevărate. E dureros, am fost împreună, am fost o echipă. Se fac aceste comparații și se spun lucruri neadevărate. Am făcut lucruri bune pentru țară, am trăit împreună alegerile din 2009", a explicat fostul ministru al Justiției. Neamțul nu are reacționat tocmai din acest considerent, lui îi convine faptul că, prin atacurile lui Băsescu sunt contrazise afirmațiile conform cărora acesta ar fi în cârdășie cu președintele și partidul acestuia.

Citeşte şi: Emil Boc: Iohannis nu are carisma necesară să convingă cetățeanul nehotărât

Astfel, aflăm și noi că președintele jucător mută piesele pe tabla de șah astfel încât să le dezlipească celor doi candidați de dreapta eticheta de băsiști, iar în acest mod să le de dea un imbold în lupta pentru Cotroceni. Aplicând principiul psihologiei inverse, Băsescu îi atacă pe aceștia pentru a-i propulsa în bătălia electorală, în definitiv, prin atacurile repetate, președintele nu face decât să promoveze temele de campanie a celor doi – candidați care vor să revoluționeze modul în care se face politică în România și oferă o direcție nouă, diferită de cea a lui Băsescu. Prin urmare, atacurile președintelui la adresa lui Macovei și a lui Iohannis nu sunt decât o altă diversiune a lui Băsescu care, la fel ca subiectul ofițerului ascuns, are rolul precis de a distrage atenția românilor de la jocurile de culise jucate la masa candidaților de dreapta.

Faptul că Băsescu recurge la astfel de siretlicuri nu este o noutate, iar faptul că se implică activ în campania pentru prezidențiale nu face decât să demonstreze nivelul mare al disperării acestuia cu privire la faptul că va fi afectat dacă niciunul dintre candidații săi nu vor câștiga funcția supremă în stat. Practic, dacă Iohannis, Macovei și Udrea nu reușesc să ocupe fotoliului prezidențial, viitorul lui Traian Băsescu nu va fi unul fericit.

Citeşte şi: ANI cere Înaltei Curţi judecarea urgentă a dosarului de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ