Monica Macovei cere demiterea de urgenţă a ministrului Educaţiei

| 22 sep, 2014

Europarlamentarul Monica Macovei a solicitat luni demiterea ministrului Educaţiei pentru organizarea "catastrofală" a anului şcolar şi pentru că "i-a lăsat fără manuale" pe elevii din clasele a I şi a II-a.

"Remus Pricopie a decis ca elevii din clasele a I şi a II-a să înveţe şi în acest an din manualele vechi, pentru că Ministerul pe care îl conduce nu a fost în stare să organizeze o licitaţie corectă pentru noile manuale. Federaţia Editorilor din România a prezentat recent dovezi că Ministerul Educaţiei a aplicat criteriile de evaluare în mod inegal şi părtinitor, ducând la rezultate viciate ale licitaţiei de manuale digitale. Astfel, FER arată, cu documente, că şi ofertele considerate de comisia Ministerului Educaţiei conforme, deci câştigătoare, erau, de fapt, neconforme cu caietul de sarcini. În aceste condiţii, solicit demiterea de urgenţă a ministrului Educaţiei, pentru că acesta nu mai poate garanta o procedură de selecţie corectă pentru noile manuale. De asemenea, solicit verificarea procedurii de licitaţie şi sesizarea parchetului în caz că există indicii privind comiterea de fapte penale", a arătat Macovei într-un comunicat remis luni.

În opinia lui Macovei, dovezile aduse de editori sunt "suficiente" pentru a relua dezbaterea asupra modului în care Ministerul Educaţiei şi Guvernul Ponta folosesc banii publici "în procese de achiziţii controversate".

"Şi, mai ales, acestea arată că în loc să asigure educaţie de calitate pentru elevi, Guvernul este mai degrabă preocupat ca la "licitaţii" să câştige cine trebuie", mai susţine Monica Macovei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ