Remus Pricopie: Educaţia a primit în plus 50 de milioane de euro pentru profesori

| 23 sep, 2014

Ministerul Educaţiei Naţionale a primit în plus 50 de milioane de euro, care vor fi alocaţi profesorilor ca sume forfetare pentru dezvoltare profesională, a anunţat ministrul Remus Pricopie.

"Legea 1 a învăţământului a fost adoptată fără dezbatere şi multe prevederi din ea nu au putut fi puse în practică. Unii au ridicat-o la rangul de Biblie, nu ai voie să te atingi de ea, indiferent câte aberaţii cuprinde. Este păcat să facem apel în Parlament la cifre false. Se spune în moţiune că 33% este procentul privind părăsirea timpurie a şcolii. Procentul exact este 16,5%. Anul acesta avem 22 miliarde, cel mai mare buget de până acum pe care l-a acordat Guvernul pentru Educaţie. Ieri am obţinut prin ordonanţă de urgenţă încă 50 milioane de euro pentru Educaţie, banii merg către profesori care primesc o sumă forfetară pentru dezvoltare profesională', a spus ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

El a adăugat că ministerul a mai corectat anul acesta o 'aberaţie', şi anume aceea de a te înscrie la şcoala profesională după terminarea clasei a IX-a. Potrivit lui, acum, elevii se pot înscrie la profesională după terminarea clasei a opta.

"S-a vorbit despre politizare, am trăit în Ministerul Educaţiei mulţi ani, iar în 2009, când o anumită coaliţie s-a rupt peste noapte, zeci de mii de posturi au fost reaşezate în 24 de ore. Mai exact, atunci când PSD a ieşit de la guvernare şi a rămas PDL, mii de directori şi inspectori şcolari au fost schimbaţi, sunt cifre pe care le ştiu toţi. Când USL s-a rupt, nimeni nu a plecat şi, dacă a plecat cineva, a făcut-o pe motive educaţionale, şi nu pe motive politice. Eu cred că trebuie să ne raportăm la realitate şi să nu încercăm să confecţionăm un adevăr convenabil în actualul context politic', a menţionat Pricopie.

Moţiunea simplă 'PSD amanetează educaţia pentru a achiziţiona voturi', iniţiată de ACL, a fost dezbătută marţi în Camera Deputaţilor şi va fi votată săptămâna viitoare. Semnatarii documentului îi cer ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, abrogarea OUG 49/2014, finanţarea corectă a educaţiei româneşti, descentralizarea reală şi depolitizarea şcolii româneşti, renunţarea la a treia sesiune de bacalaureat şi rezolvarea de urgenţă a problemei manualelor şcolare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ