Victor Ponta despre imunitatea parlamentarilor: "PSD va vota întotdeauna pentru solicitările Justiţiei"

| 26 ian, 15:30

Preşedintele PSD-ului a declarat că partidul său este de acord să modifice textul constituțional care se referă la imunitatea parlamentară şi că formaţiunea politică va vota întotdeauna pentru solicitările Justiţiei.

”Suntem de acord să modificăm textul constituţional care se referă la imunitate. Vorbim despre Constituţie pentru că, după cum ştiţi, nu există imunitate decât pentru arestare şi percheziţie, nu mai există niciun fel de altă imunitate. Dar suntem de acord să modificăm în cadrul Constituţiei aceste prevederi iar, în rest, aşa cum s-a întâmplat şi la ultimele cazuri aduse în faţa Parlamentului, PSD va vota de fiecare dată pentru îndeplinirea solicitărilor Justiţiei”, a declarat Ponta.

Citeşte şi: Victor Ponta: PSD propune un Parlament cu 300 de deputaţi şi 100 de senatori

Mai mulţi parlamentari au reuşit să-şi păstreze imunitatea, în urma votului din Parlamentul României, respingându-se astfel solicitările Parchetului privind începerea urmăririi penale sau arestarea preventivă a aleşilor.

În martie 2014, Camera Deputaţilor a respins, prin vot secret, cererea privind încuviinţarea urmăririi penale a lui Daniel Chiţoiu. Atunci 248 de deputaţi au votat împotriva solicitării de începere a urmării penale, în timp ce în favoarea cererii s-au înregistrat 108 voturi.

Citeşte şi: Cătălin Predoiu, ATAC dur la adresa lui Victor Ponta: "Noroc că în politică nu există plagiat"

De asemenea, în vara lui 2014, plenul Senatului a respins cu 104 voturi "împotrivă" şi 15 voturi "pentru", cererea Parchetului privind încuviinţarea arestării preventive a senatorului PSD Marius Isăilă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ