Victor Ponta despre relaţia cu Traian Băsescu: Tensiuni au fost tot timpul

| 19 aug, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat duminică într-o emisiune televizată la Antena 3 că între Guvern şi preşedintele Traian Băsescu au existat tot timpul tensiuni uneori mai vizibile alteori mai puţin vizibile şi că a început să calculeze încă din anul 2004 în zile timpul rămas până la sfârşitul mandatului şefului statului.

'Tensiuni au fost tot timpul, uneori mai vizibile, alteori mai puţin vizibile, pentru că ideea mea era tocmai aceasta. Anul trecut, după decizia CCR prin care a fost repus în funcţie domnul Băsescu, a fost destul de clar că trebuie să stăm până la sfârşitul mandatului. Şi atunci, evident, fiecare săptămână câştigată în modul în care dumneavoastră aţi calculat, în săptămâni, eu aproape calculez în zile, mi le-am organizat. (...) eu fiind o fire optimistă calculez câte zile sunt din decembrie 2004, dumneavoastră calculaţi din 2009, de când domnul Băsescu a ajuns în funcţie şi câte rele a făcut de atunci. Pentru că eu nu sunt un caz special. Domnul Tăriceanu, puteţi să-l chemaţi, patru ani de zile, calculaţi în săptămâni, în zile, cât de mult l-a încurcat şi l-a sabotat. Fără să-i plâng de milă cumva domnului Boc, avem nenumărate exemple în care Boc zicea una, Băsescu zicea altceva şi rămânea ca Băsescu şi aşa mai departe. (...) Este bine şi este important că acest termen de 68 de săptămâni, eu l-am numit AMR, exact ca în armată, au mai rămas din regimul Băsescu 68 de săptămâni sau numărul de zile, pentru a încerca pe cât posibil să nu-l lăsăm să facă foarte mult rău. A făcut enorm de mult rău în cei nouă ani de până acum, va face rău în continuare, face în fiecare zi aproape, dar să încercăm să controlăm acest rău pe care domnul Băsescu îl face prin natura domniei sale', a spus Victor Ponta.

El a precizat că este pregătit să mai 'reziste' încă 68 de săptămâni, cât au mai rămas din mandatul preşedintelui Băsescu, perioadă pe care a calificat-o drept una 'dificilă'. 'Este o perioadă, va fi o perioadă dificilă, dar da, sunt pregătit să rezist cele 68 de săptămâni. După decembrie, într-un context pe care sigur poate să-l explice chiar domnia sa, o perioadă destul de lungă de timp, nu pot să spun că mi-a încurcat activitatea guvernamentală. Mai multe din atacurile domniei sale au fost împotriva parlamentului', a susţinut Ponta. 

El a acuzat faptul că în ultimele luni preşedintele Traian Băsescu a 'redevenit un individ care foloseşte minciuna'.

'În ultimele două luni, trei luni, eu le văd într-o conexiune clară cu dorinţa de a face noi partide politice, noi mişcări politice pentru candidatura la prezidenţiale a doamnei Udrea, domnul Băsescu a redevenit 100% Băsescu, adică un individ care foloseşte minciuna - şi poate o să spun încă o dată, am spus, de când nu mai vorbesc direct la telefon cu preşedintele Băsescu, de când a folosit moartea oamenilor din Muntenegru, s-a dus la televizor şi a tras nişte minciuni, mi s-a părut, chiar şi pentru Traian Băsescu, mi s-a părut îngrozitor să foloseşti moartea unor oameni în bătălia politică', a adăugat primul-ministru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ