Victor Ponta despre Traian Băsescu: Este în campanie electorală pentru doamna Udrea

| 19 aug, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat duminică, într-o emisiune televizată la Antena 3, că Traian Băsescu s-a deplasat prin ţară în ultima vreme pentru a face campanie electorală pentru Elena Udrea şi pentru 'ceilalţi din jurul său'.

'Este în campanie electorală pentru doamna Udrea, pentru ceilalţi din jurul său. Dacă eu cred că e legitim să asigurăm din fonduri publice deplasarea preşedintelui ţării, indiferent cum îl cheamă - acum, din păcate, îl cheamă Băsescu - cum îl va chema, e normal lucrul ăsta. Se întâmplă în toate ţările ca preşedintele ţării să aibă un anumit regim şi de deplasare. Dar să-i plătim campania electorală pentru doamna Udrea sigur că mi se pare complet anormal, dacă nu cumva şi ilegal', a mai afirmat Ponta.

Întrebat dacă are soluţii pentru reglementarea acestei situaţii, premierul a spus că nu ştie ce va decide Curtea de Conturi în acest sens. 'Nu ştiu să vă spun ce va decide Curtea de Conturi, dacă toate plimbările... De altfel, v-am zis, sunt cazuri în care Curtea de Conturi a cerut apropiaţilor preşedintelui - eu nu înţeleg de ce-i plătim pe consilierii prezidenţiali care ei se ocupă cu campania electorală, nu? Nu cred că-l sfătuiesc cu ceva pe domnul Băsescu...', a mai adăugat şeful Executivului. 

El a remarcat, totodată, că preşedintele Traian Băsescu şi deputatul Elena Udrea se apără reciproc când sunt criticaţi şi că actualul preşedinte va încerca la sfârşitul mandatului său să o lase pe Elena Udrea în locul său. 'La dânşii e aşa: 'Ceata lui Piţigoi, dai într-unul ţipă doi!' Dacă o critic pe doamna Udrea sare domnul Băsescu, dacă îl critic pe domnul Băsescu am văzut că a sărit doamna Udrea să-l apere. Nu pot decât să apreciez această echipă incredibilă dincolo de asta însă pot să facă ce echipă vor dânşii', a afirmat Victor Ponta.

El a precizat că se bucură când Elena Udrea răspunde criticilor aduce. Eu mă bucur când răspunde doamna Udrea pentru ca nu cumva cineva să îşi facă o iluzie, să se întrebe: Dar domnule ce l-a apucat pe Băsescu deodată de iarăşi... L-a apucat de crede că viitorul luminos al României e cu doamna respectivă preşedinte. E perfect', a mai spus Ponta. 

Întrebat dacă Băsescu va încerca la sfârşitul mandatului să o lase pe Elena Udrea în locul său, premierul Victor Ponta a răspuns: ' Sunt convins de lucrul acesta'. 'Sunt convins că nu au nicio şansă şi că trăiesc într-o lume a lor, nu au nicio legătură cu România adevărată. Şi cred că preşedintele Băsescu din modul în care se comportă este după el potopul. Dacă nu vine Udrea preşedinte, din România se poate alege praful. Ori e datoria mea, a lui Crin, a celorlalţi este de a încerca să construim (...) chiar şi cu acest atac susţinut', a adăugat Ponta.

Primul ministru a amintit, referindu-se la referendumul din vara anului trecut, că USL a făcut tot ce se poate pentru a scurta mandatul actualului preşedinte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ