Victor Ponta: ”Eu cred că dacă nu facem alegeri acum, nu moare nimeni în România!”

| 28 iul, 20:01

Președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, la Digi24, că prioritatea României, în acest moment, nu o reprezintă alegerile locale, ci repornirea economiei, a educației și a sănătății. "Chiar cred că trebuie să facem alegeri, dar atunci când nu ajung în fiecare acasă cu gândul că îmi pun în pericol familia", a afirmat fostul premier.

 

"Este prima dată de când fac politică, când simt că ceea ce facem în aceaasta perioadă, campanie electorală, prezentarea candidaților, lucruri normale într-o democrație, pune în pericol oamenii. E prima dată când aproape îmi este teamă să fac ceea ce este normal într-o democrație. Cred sincer că România are nevoie de o repornire economică, fără asta murim. (...)
Eu cred că dacă nu facem alegeri acum, nu moare nimeni în România. Avem niște primari mai buni sau mai răi, unii dintre ei vor trece de la PSD la PNL, și o să-i aveți tot în funcții. Mi se pare foarte greșit să nu începi cu economia, să nu începi cu educația, să nu începi cu sănătatea și să începi cu alegerile.
Mi se pare că e prima dată când agenda politică este total ruptă de agenda publică și asta e o mare problema. Când ai o săptămâna peste 1000 de cazuri, când ai 18.500 de secții de vot în care 20 de oameni stau de dimineață până seară, și vin vreo 2000 sau 1500 să voteze, cum facem cu ștampila? Intră Ponta în cabina de vot, iese din cabina de vot, intră cineva, un angajat al statului român, care dezinfectează policioară aceea, dezinfectează ștampila și i-o dă următorului. Se va întâmplă chestia asta?".
Fostul premier al României propune ca alegerile să fie organizate în momentul în care "avem declarații oficiale că suntem pe panta de jos, că (n.r. coronavirusul) nu se mai transmite comunitar".
"Propunerea mea este următoarea: haideți să luăm măsurile urgente pe economie, educație și sănătate, iar referitor la alegeri, când o să avem declarații oficiale că suntem pe panta de jos, că nu se mai transmite comunitar, când avem un număr suficient de teste, când putem să-i testăm pe toți din comisiile de vot, atunci organizăm alegeri, că va fi în octombrie, că va fi în noiembrie, că va fi în decembrie... Dar nu mi se pare că prioritatea României sunt alegerile, mi se pare că prioritatea Româmiei o reprezintă repornirea economiei în condiții de pandemie, ce facem cu educația și cu sistemul școlar din septembrie și ce facem să nu mai auzim "nu mai sunt paturi la ATI".
Cred că ar fi important să adăugăm experiență țărilor care au organizat în această perioada de pandemie, alegeri: Franța, dacă nu mă înșel, Serbia, Polonia, și să intrebăm cum a fost acolo, au avut măști, nu au avut măști, câte cazuri au fost după. Eu știu, că mi-e mai apropiată și mai dragă Serbia, au avut o mare poblema și acum au o mare problema. Înțeleg că și în Franța a fost la fel.
Aș vrea să fie alegerile mâine, în septembrie, în octombrie, în noiembrie, când vor ei, chiar cred că trebuie făcute alegeri, dar atunci când nu ajung în fiecare acasă cu gândul că îmi pun în pericol familia".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ