Victor Ponta: Facilitatea acordată companiilor IT privind angajările va permite dezvoltarea domeniului într-un ritm susținut

| 04 aug, 17:36

Premierul Victor Ponta afirmă că facilitatea acordată de Guvern, potrivit căreia companiile din IT vor putea angaja sau reîncadra angajații în categoria celor pentru care nu se plătește impozitul pe venit de 16% fără restricții legate de facultatea absolvită, va permite dezvoltarea în continuare a domeniului într-un ritm susținut.

"O măsură de sprijin pentru toți cei care vor să lucreze în domeniul IT, dar nu au absolvit facultăți de specialitate! De acum înainte, companiile din domeniu vor putea angaja sau reîncadra angajații în categoria celor pentru care nu se plătește impozitul pe venit de 16% fără restricții legate de facultatea absolvită. Facilitatea va permite acoperirea unui procent mai mare din cererea de pe piața muncii, iar IT-ul românesc va continua să se dezvolte într-un ritm susținut, cu oameni pasionați de ceea ce fac!", a scris premierul marți pe Facebook.

Potrivit unui Ordin al ministrului de resort apărut în Monitorul Oficial săptămâna trecută "companiile care au ca obiect de activitate 'crearea de programe pentru calculator' pot angaja sau reîncadra unii angajați existenți în categoria celor pentru care nu se plătește impozitul pe venit de 16%".

Prin "Ordinul privind încadrarea în activitatea de creație de programe pentru calculator" (apărut în Monitorul Oficial Partea I, Nr. 573/30.VII.2015) se elimină Anexa 2 din ordinul anterior emis pentru scutirea de la plata impozitului pe venit în cazul programatorilor, anexă care prezenta specializările pe care trebuie să le fi absolvit beneficiarii acestei facilități fiscale.

Tag-uri: IT, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 aug, 20:27
catalin
Bani imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Va asteptam urgent in echipa noastra, pentru a colabora cu noi si pentru a castiga 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) imediat, din prima luna, cu o activitate deosebit de simpla si de viitor. Garantam seriozitate absoluta si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ