Victor Ponta: Industria românească ar trebui să fie mai preocupată de combaterea risipei alimentare

| 05 iun, 2013

Tema Zilei Mondiale a Mediului este legată anul acesta de combaterea risipei alimentare, o temă care ar trebui să preocupe mai mult şi industria românească, apreciază premierul Victor Ponta.

Mesajul a fost postat de prim ministru pe o reţea de socializare, în contextul în care 5 iunie este Ziua Mondială a Mediului.

"USL a impus încă de anul trecut obligaţia standardelor de mediu pentru proiectele industriale şi noi investiţii. Dacă vorbim astăzi de mediu mai mult este şi pentru că noi am preluat din mesajul societăţii civile şi l-am asumat ca principiu de guvernare", a precizat premierul Victor Ponta.

Ediţia din acest an a Zilei Mondiale a Mediului este sărbătorită sub sloganul 'Gândeşte-Mănâncă-Salvează!', o temă care face referire la responsabilitatea faţă de mediul înconjurător.

Potrivit informaţiilor Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO), citate într-un comunicat de presă al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC),  în fiecare an sunt risipite 1,3 miliarde de tone de alimente, acestea devenind deşeuri alimentare, în timp ce milioane de oameni suferă de foame.

Data de 5 iunie a fost declarată Ziua Mondială a Mediului în urma desfăşurării primei conferinţe a Naţiunilor Unite privind omul şi mediul înconjurător care a avut loc în Suedia, la Stockholm, în perioada 3-14 iunie 1972 şi care a reunit reprezentanţi din 113 ţări.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ