Victor Ponta: Informaţiile pe surse privind Acordul de Parteneriat sunt o mică petardă

| 18 iul, 2013

Premierul Victor Ponta a catalogat drept 'o mică petardă' informaţiile apărute în presa centrală, conform cărora CE a atenţionat Guvernul român că proiectul Acordului de Parteneriat ar fi incoerent şi fără priorităţi clare, primul ministru apreciind că în acest fel s-ar fi dorit 'acoperirea' progreselor înregistrate în ce priveşte MCV.

E o mică petardă, că se practică, am văzut, chestia asta. Astăzi, de fapt a fost o singură prezentare despre România făcută de Comisia Europeană, cea referitoare la MCV. Şi pentru că acolo poziţia Comisiei şi a statelor membre a fost extrem de pozitivă, că România a făcut progrese în toate direcţiile, trebuia găsit ceva cu care să acoperim', a declarat premierul, joi, la Digi24.

El a mai precizat că informaţiile prezentate în presă sunt pe surse, adăugând că el nu are o astfel de scrisoare precum cea citată şi a menţionat că s-a consultat şi cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, asupra acestui subiect.

'Statele membre trebuie să trimită până în luna octombrie la CE proiectul de Acord pentru 2014-2020. Ministrul Teodorovici, tocmai pentru că noi am avut în trecut probleme cu capacitatea administrativă, cu modul de întocmire, nu o dată ci de două ori a trimis nişte idei, proiecte, a primit observaţii, le-a inclus, a trimis din nou şi aşa va face şi în continuare, până la în luna octombrie', a declarat Victor Ponta.

Premierul a atras atenţia asupra faptului că România schimbă vechiul sistem, adoptând modelul polonez, în care autorităţile de management sunt la Ministerul Fondurilor Europene.

Premierul a mai declarat că prezentarea referitoare la MCV s-a referit pe larg la România, precizându-se că s-au înregistrat progrese în lupta anticorupţie şi că a fost lăudată numirea noilor şefi la Parchet, dar şi procesul de implementare a Codurilor. De asemenea, s-a atras atenţia asupra faptului că CE va fi atentă în continuare la procesul de modificare a Constituţiei.

'Dar pe toate punctele, cele şase ţări, între care şi Olanda -care au luat cuvântul, că nu au vorbit toate - toate au spus: da, apreciem, s-au făcut progrese, să se păstreze ritmul', a precizat el.

Ministerul Fondurilor Europene a precizat, joi, că documentul consultativ transmis Comisiei Europene nu putea fi unul aproape definitivat, iar principala observaţie din partea Comisiei Europene a vizat faptul că documentul nu este structurat astfel încât să susţină integrat un număr redus de obiective strategice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ