Victor Ponta lasă proiectul Roşia Montană pe seama Parlamentului

| 19 aug, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat luni că orice explorare sau exploatare va începe la Roşia Montană numai în măsura în care Parlamentul României va adopta o lege care să prevadă între altele condiţiile de mediu, condiţiile de participare a statului român, dar şi soarta banilor rezultaţi din redevenţă.

"Va începe orice fel de explorare şi exploatare numai în măsura în care Parlamentul României va adopta o lege care să prevadă condiţiile de mediu, condiţiile de participare a statului român, faptul că toţi banii care rezultă din redevenţe şi din beneficii intră într-un fond de dezvoltare durabilă şi numai dacă Parlamentul după care, sigur, preşedintele şi toate celelalte proceduri vor fi îndeplinite, nici vorbă. Guvernul va trimite rezultatul negocierilor până la începutul sesiunii parlamentare. Mai departe, cum şi cât timp va trece prin cele două Camere, dacă va trece, dacă va fi adoptat, dacă va fi modificat, nu ştiu să vă spun acest lucru", a declarat premierul într-o conferinţă de presă susţinută la sediul USL.

Ponta a menţionat că, în momentul în care proiectul va pleca la Parlament, va deveni public.

"Dar evident pot să vă spun că am avut drept obiectiv în primul rând schimbarea şi întărirea până la cele mai înalte standarde a condiţiilor de mediu, o participare a statului român mai semnificativă decât era şi un nivel al redevenţelor mare, pentru că, repet, beneficiile care rezultă din redevenţe şi din alte lucruri care ţin de această posibilă exploatare vor intra într-un cont special, nu intră la buget, ci intră într-un cont special de dezvoltare", a spus premierul Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ