Victor Ponta marchează un an în fruntea Guvernului

| 07 mai, 2013

Azi se împlineşte un an de la preluarea guvernării de către Uniunea Social Liberală, odată cu învestitura, primului cabinet format de Victor Ponta. Guvernul Ponta I a fost învestit de Parlament, cu 284 de voturi pentru şi 92 împotrivă.

Premierul Victor Ponta se află de un an de zile în fruntea miniştrilor de la Palatul Victoria, după ce Uniunea Social Liberală a preluat guvernarea. La 7 mai 2012, Guvernul Ponta I a fost învestit de Parlament, cu 284 de voturi pentru şi 92 împotrivă.

În Guvernul Ponta I, PSD a deţinut şapte portofolii pline şi două funcţii de ministru delegat, PNL - nouă portofolii, iar PC - un singur portofoliu.

Principalele măsuri luate de Guvernul Ponta I au fost reîntregirea salariilor bugetarilor, restituirea contribuţiilor la sănătate către pensionari, dar şi încercarea de privatizare a Oltchim şi denunţarea a şase contracte dintre Hidroelectrica şi o serie de companii private.

Schimbarea guvernării a venit după ce Executivul condus de Mihai-Răzvan Ungureanu a pierdut încrederea Parlamentului, la 27 aprilie 2012. Cu acea ocazie, moţiunea de cenzură depusă de USL - "Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată" - a fost adoptată de Legislativ.

La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, Uniunea Social Liberală a obţinut în total la Camera Deputaţilor şi la Senat 395 de mandate (273 mandate de deputaţi şi 122 de mandate de senatori), Alianţa România Dreaptă - 80 (56 de deputaţi şi 24 senatori), PP-DD - 68 (47 deputaţi şi 21 senatori), UDMR - 27 (18 deputaţi şi 9 senatori), iar minorităţile naţionale -18.

În Guvernul Ponta II, portofoliile sunt repartizate între cele patru formaţiuni ale coaliţiei de guvernare după cum urmează: PNL deţine şapte portofolii pline şi patru de ministru delegat, PSD deţine opt portofolii pline şi patru funcţii de miniştri delegaţi, PC - un portofoliu plin şi un post de ministru delegat, iar UNPR un post de vice-premier fără portofoliu.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ