UPDATE Victor Ponta nu este de acord cu numirea lui Săpunaru la Transporturi. PNL nu renunţă

| 23 aug, 2013

Premierul Victor Ponta nu este de acord cu propunerea ca Nini Săpunaru să preia postul de ministru al Transporturilor şi i-a cerut preşedintelui PNL, Crin Antonescu, o altă nominalizare pentru acest portofoliu.

"Premierul a transmis preşedintelui PNL că nu este de acord ca Nini Săpunaru să preia funcţia de ministru al Transporturilor şi a cerut o altă nominalizare", potrivit Mediafax.

Deputatul PNL Nini Săpunaru a declarat, joi seară, că a fost sunat şi întrebat dacă acceptă propunerea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, către forurile de conducere ale partidului, de a prelua postul de ministru al Transporturilor, spunând că a fost de acord şi că a fost autorizat să anunţe acest lucru.

Joi seara, premierul Victor Ponta a evitat să comenteze această informaţie.

Conducerea PNL urmează să analizeze duminică propunerea pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Premierul Victor Ponta a anunţat că îi va trimite luni dimineaţa preşedintelui Traian Băsescu noua nominalizare pentru funcţia de ministru al Transporturilor, după ce PNL va lua o decizie în acest sens.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că PNL va propune un lider liberal pentru şefia Transporturilor duminică după prânz, după o discuţie care va avea loc, dimineaţa, în Consiliul Naţional al PNL.

UPDATE: Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat pentru gândul că nu a discutat cu premierul Victor Ponta despre nominalizarea lui Nini Săpunaru la Ministerul Transporturilor şi că o decizie finală urmează să fie luată duminică în cadrul Biroului Politic Naţional.

Antonescu a precizat că urmează să discute şi cu premierul Ponta, dar că “este normal ca pe un portofoliu care revine PNL, decizia, cel puţin în ceea ce priveşte propunerea să fie a PNL”. Liberalul a adăugat că „crede sincer” că Nini Săpunaru este o „propunere cu multe şanse de nominalizare” în BPN al PNL.

„Nu m-a informat premierul că nu este de acord cu Nini Săpunaru şi nu aveam cum să fiu informat pentru că deocamdată premierul nu are cu ce să fie sau să nu fie de acord. Este normal ca premierul să-şi spună părerea, să-şi dea acceptul pe o nominalizare pe care PNL o face, dar PNL nu a făcut nicio nominalizare. Se confundă eventuale propuneri, cu nominalizarea”, a afirmat Antonescu.

Liderul PNL a adăugat că „teoretic” este dreptul premierului să respingă „cu argumente” propunerea venită din partea conducerii PNL, dar nu crede că se va ajunge acolo.

„Sigur vor exista între timp discuţii, este normal, avem discuţii şi în PNL, vrem să evităm să facem o propunere pe care premierul să o respingă. Nu cred că există în acest moment o propunere posibilă sau o nominalizare posibilă pe care premierul să o poată respinge pentru că nu luăm în calcul decât propuneri fezabile, cu oameni care nu oferă motive să fie respinşi”, a spus pentru gândulAntonescu.

Preşedintele PNL a precizat că în BPN-ul partidului pot apărea şi alte propuneri pentru Ministerul Transporturilor, dar a recunoscut că o propunere avansată de preşedintelui partidului „are o mai mare greutate”, ceea ce se întâmplă în fiecare partid, dar că nu se exclud şi alte propuneri.

Propunerea PNL pentru Ministerul Transporturilor urmează să fie votată duminică în cadrul Biroului Politic Naţional prin vot secret.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ