Victor Ponta: Pactul de coabitare are valoare în continuare, România are nevoie de stabilitate politică

| 10 oct, 2013

Premierul Victor Ponta a reafirmat joi că din punctul său de vedere nu are de gând să denunţe acordul de colaborare instituţională cu şeful statului, subliniind că în România este nevoie de stabilitate politică.

Ponta a adăugat că nu are de gând să răspundă în acelaşi mod acuzelor preşedintelui, subliniind că vrea să se concentreze în primul rând pe activitatea sa de prim-ministru.

'Nu am de gând să răspund în niciun fel acuzelor preşedintelui. Eu vreau să-mi văd de treaba mea ca prim-ministru, să muncesc. Restul, cine vrea, preşedintele vorbeşte pentru dumneavoastră, pentru B1, pentru cine vrea dânsul. Eu însă am treabă şi nu-i răspund', a declarat premierul întrebat dacă are de gând să denunţe pactul de coabitare cu preşedintele.

Întrebat dacă este pregătit să-şi asume un document cu 'încălcări' ale acordului de colaborare instituţională, Ponta a răspuns: 'Nu ştiu despre ce vorbiţi'.

El a susţinut că nu are nimic să-i reproşeze preşedintelui şi a completat: 'Dar nu s-a purtat frumos cu mine preşedintele? Cum aş putea să-i reproşez ceva? Am, încă o dată spun, am atâtea lucruri de făcut eu, ca prim-ministru, încât nu cred că trebuie să mă ocup de cearta cu preşedintele. Domnia sa vrea să se certe cu mine, e în regulă, eu nu'.

Despre afirmaţia că preşedintele iese 'ca un cuc' să facă declaraţii publice în fiecare zi la 18,30, Ponta a spus că nu ar dori, în primul rând, să fie acuzat de plagiat. 'Nu-mi aparţine gluma, care este foarte bună, îi aparţine domnului Ciuvică (Mugur Ciuvică - n.r.). Eu doar am repetat-o, pentru că îmi plac glumele bune şi râd de glumele altora, nu de glumele mele', a adăugat el.

Fiind întrebat dacă mai crede că pactul mai are valoare în contextul acuzelor reciproce între el şi preşedinte, premierul a răspuns: 'Da. Eu cred că România are nevoie de stabilitate politică'.

'Să putem să producem nave la şantier, să avem avioane, să avem locuri de muncă. Eu cred că acesta este cel mai important lucru. Dumneavoastră faceţi rating din orice altceva. Noi trebuie să facem asta şi pentru asta e nevoie de stabilitate politică', a subliniat premierul, adăugând că în mod categoric există stabilitate politică.

Premierul a fost prezent joi la prezentarea flotei de transport a Forţelor Aeriene cu prilejul sosirii în ţară a celei de-a şasea aeronave de transport scurt-mediu curier de tipul C-27J Spartan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ