Victor Ponta: Problema şomajului, cea mai mare provocare pentru Europa

| 08 oct, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că problema şomajului este cea mai mare provocare şi a afirmat că la conferinţa la nivel înalt privind ocuparea forţei de muncă în Europa, desfăşurată la Milano, a prezentat situaţia României şi legislaţia în domeniu.

''Problema şomajului, în special în rândul tinerilor, este, din punctul de vedere nu doar al meu, ci al tuturor liderilor europeni, cea mai mare provocare pentru Europa. (...) În România (...) e o mare problemă, în alte ţări este uriaşă chiar. (...) Eu am prezentat situaţia României, legislaţia care a fost schimbată de vechiul guvern, după aceea de noi, în aşa fel încât să fie o legislaţie flexibilă; faptul că am redus şi taxarea muncii, dar, bineînţeles, pentru România, cel mai important acum este să poată să susţină financiar programele de integrare a tinerilor, fie că e vorba de cele finanţate din fonduri europene, unde noi avansăm banii din buget, fie că este vorba de cele direct din buget', a detaliat Ponta, într-o intervenţie telefonică la B1 TV.

Potrivit prim-ministrului Ponta, în Europa, în acest moment este un grup din ce în ce mai mare de şefi de guvern, nu doar din Italia şi Franţa, din care face şi el parte, care consideră că e foarte bine să existe o disciplină bugetară, 'dar ca orice fel de măsură care încurajează angajarea tinerilor, orice avansuri din fonduri europene, din fonduri bugetare, scoaterea acestor fonduri alocate locurilor de muncă pentru tineri din calculul deficitului, toate astea ne pot ajuta să avem şi rezultate, nu doar proiecte frumoase, care nu se finalizează''.

În context, premierul a vorbit despre învăţământul vocaţional relansat în ultimii doi ani şi a adăugat că în acest caz ''este vorba de un parteneriat cu sectorul privat''.

''Ideea este să încercăm să găsim soluţii că până la urmă, fie printr-o continuare a pregătirii educaţionale ori prin schimbarea legislaţiei, să nu îl transformăm direct în şomer doar pentru că nu a luat în prima instanţă Bacalaureatul'', a mai spus premierul.

Totodată, el a arătat că programul lansat de Uniunea Europeană privind garanţia pentru tineri este finanţat din bugetul naţional.

''La nivel european încă nu s-a dat drumul efectiv la finanţare şi una din problemele ridicate şi de Matteo Renzi şi de mine şi de alţi prim-miniştri a fost: 'Atenţie, nu ne interzic să finanţăm din bugete naţionale că o să avem o creştere a deficitului. Lăsaţi-ne să finanţăm acest program european, după care, sigur, vom recupera banii europeni'. Însă, astea sunt lucruri aparent de birocraţie şi de rigiditate a regulilor europene, care în realitate te împiedică să transformi ideile frumoase şi în fapte. Noi am finanţat şi finanţăm din bugetul naţional şi cred că facem bine acest lucru'', a adăugat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 oct, 2014
Ion Anghel
FAAA PONTA
bai animala !!! de ce toti romanii pleaca in afara ??? ca e somaj si in afara ? da-o incolo de treaba !!! ai ajuns la cel mai mare nivel de nesimtire si neobrazare. ai promis 1,000,000 de locuri de munca si ai facut fix gaura din covrig !!! 0 km de autostrazi, 0 locuri de munca ... si lista continua esti omul 000 NU ESTI BUN DE NIMIC !!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ