Victor Ponta: Rata de absorbţie a fondurilor europene a ajuns la aproximativ 20%

| 09 iul, 2013

Rata de absorbţie curentă a fondurilor europene a ajuns la aproximativ 20%, se arată într-o postare pe pagina de facebook a premierului Victor Ponta.

"Rata de absorbţie curentă a fondurilor europene a ajuns la aproximativ 20% la data de 5 iulie, ca urmare a solicitării de noi rambursări de fonduri Comisiei Europene. Astfel, suma solicitată pentru a fi rambursată prin intermediul celor şapte programe operaţionale ajunge în prezent la aproximativ 3,7 miliarde de euro", se precizează în mesajul respectiv.

Premierul a declarat luni că unul dintre argumentele principale pentru a face o dezvoltare regională mult mai pregnantă constă în capacitatea sporită a regiunilor de a accesa fonduri europene.

"Acum, spre supărarea dlui preşedinte şi a PDL, am reuşit să deblocăm toate programele operaţionale sectoriale, blocate de PDL în 2010 - 2011. Într-un an am ajuns la 20% grad de absorbţie, pornind de la 7%, deci s-a triplat. (...) Avem foarte puţin timp în perioada următoare 2013 - 2014 pentru a mai contracta şi a mai utiliza restul sumelor puse la dispoziţie şi mai ales de la 1 ianuarie 2014 începe noul exerciţiu bugetar. O să avem doi ani în care se suprapune bugetul 2007 - 2013 cu cel din 2014 - 2032. S-a dovedit - Programul Operaţional Regional este cel care merge cel mai bine, s-a dovedit că regiunile având mai multe atribuţii şi având şi capacitate financiară mai mare sunt mai eficiente decât un guvern central în absorbţia fondurilor europene. Din acest motiv, la 1 ianuarie 2014 ar fi fost foarte bine să avem nişte regiuni mai puternice care să poată să absoarbă mai bine fondurile europene", a declarat Ponta.

Ministerul Fondurilor Europene a informat pe 7 iulie că rata de absorbţie curentă a fondurilor europene a ajuns la peste 19%, ca urmare a solicitării de noi rambursări de fonduri Comisiei Europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ