Victor Ponta: Referendumul pentru Zona Euro, eventual în 2017 sau în 2018

| 04 iun, 11:03

Victor Ponta a declarat, joi, că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre convocarea unui referendum pe tema aderării României la Zona Euro, dar a arătat că nu se pune problema ca acesta să fie organizat acum. Termenul avansat de premier este 2017-2018.

Victor Ponta a precizat că, după ce preşedintele Klaus Iohannis va organiza consultări cu Paralmentul, BNR, sindicate şi patronate, va trebui făcut un grup tehnic, care să întocmească un TO DO LIST: ce paşi trebuie făcuti pentru a indeplini toate condiţiile cerute de tratate pentru a deveni membri ai Zonei Euro.

Ponta a reluat ideea organizării unui referendum, înainte de aderarea care va avea loc în 2019, însă a precizat că nu a discutat pe această temă cu preşedintele Klaus Iohannis, cel care trebuie să convoace referendumul.

"Eu cred ca românii sunt pro-europeni şi cred ca vor fi si pro-euro, cu condiţia să îi informăm bine, ce înseamnă chestiunea aceasta. Nu am discutat cu presedintele, ideea referendumului a apărut in discutia publică, nu este ideea mea. Dar cu siguranţă nu se pune problema să avem acum. O sa vedem, în 2017 - 2018, dacă suntem pregătiţi pe partea tehnică si va fi o decizie politică atunci. Mai avem vreo trei ani până atrunci", a spus Ponta, potrivit Româniatv.net .

Victor Ponta a anunţat, marţi, că Guvernul va organiza un referendum cu privire la aderarea României la Zona Euro dacă se va impune din punct de vedere politic, precizând că termenul obiectivului rămâne 1 iulie 2019, când România va prelua preşedinţia Uniunii Europene.

Citeşte şi: Ponta: Vom face un referendum pentru aderarea la zona euro, ar fi măsură democratică

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ