Victor Ponta renunţă la doctorat. Anunţul a fost făcut pe Facebook

| 16 dec, 2014

Premierul Victor Ponta a scris, marţi, pe pagina sa de Facebook, că a transmis o scrisoare către rectoratul Universităţii Bucureşti prin care renunţă la titlul de doctor în drept.

Victor Ponta a decis să renunţe la doctorat pentru a evita scandalurile politice care care au decurs de la acest titlu. Anunţul a fost făcut pe Facebook:

"Am trimis astăzi o scrisoare către rectoratul Universității București:

Stimate Domnule Rector, 
Vă scriu pentru a vă notifica renunțarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București.

Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult, încă din momentul apariției acuzațiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am făcut acest lucru pentru că m-am considerat de bună credință în argumentele mele la momentul apariției contestării și nu am vrut să amestec planul pur profesional cu cel politic.

După ce voi părăsi viața politică îmi doresc să inițiez un nou demers doctoral, respectând toate standardele și cerințele de la acel moment.

Domeniul Educației este unul fundamental și esențial nu doar pentru activitatea Guvernului ci și pentru viitorul nostru ca societate europeană. De astăzi avem un nou Ministru al Educației și Cercetării și îmi doresc ca mandatul acestuia să fie plin de succes în atingerea obiectivelor sale, fără a fi perturbat de o temă care în timp a devenit eminamente politică.

Strict personal, perioada petrecută de mine ca student al Facultății de Drept a Universității București reprezintă o amintire excepțională și regret nespus dacă discuțiile apărute după momentul preluării funcției de Prim-Ministru au afectat imaginea unei instituții pe care o iubesc la fel de mult ca toți ceilalți absolvenți ai săi!

Pentru toate aceste argumente, vă rog să luați act, domnule Rector, de decizia mea de a renunța la titlul de doctor în drept.

Cu stimă, 
Victor Ponta

Bucuresti, 16 decembrie 2014. În atenția Rectorului Universității București, Prof. univ. dr. Mircea Dumitru"

Curtea Supremă a închis definitiv, în martie 2014, dosarul penal de plagiat al premierului Victor Ponta. După aproape doi ani de la publicarea în revista Nature a dovezilor plagiatului comis de Victor Ponta în teza de doctorat, ancheta penală în cazul premierului a fost clasată de judecători. Curtea Supremă a respins o contestaţie la decizia Parchetului General care a decis anul trecut că Ponta nu trebuie să fie anchetat în urma unei sesizări în care era acuzat că a plagiat într-o carte în care a reluat mare parte din teza de doctorat. Iniţial Parchetul General, condus de Tiberiu Niţu, a închis în prima fază dosarul, explicând că nu poate măsura cantitativ cât a copiat Ponta în lucrarea de doctorat coordonată de Adrian Năstase în anii 2000 şi reluată în cartea publicată ulterior.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ