Miniştrii guvernului Ponta IV au depus jurământul la Palatul Cotroceni

| 17 dec, 2014

La Palatul Cotroceni a început ceremonia de depunere a jurământului în faţa preşedintelui României de către miniştrii cabinetului Ponta IV. Preşedintele a precizat, la momentul începerii ceremoniei că acceptă jurământul miniştrilor Pop şi Câmpean doar pentru că îl obligă o decizie a CCR. Traian Băsescu a afirmat că cei doi miniştri au contribuit la săvârşirea unui fals, făcând trimitere indirectă la scandalul de plagiat în care a fost implicat premierul Ponta.

Înainte ca ceremonia să înceapă, Traian Băsescu a ţinut să citească un pasaj dintr-o hotărâre a CCR din 7 februarie 2008 prin care şeful statului este obligată să semneze decretele de numire a miniştrilor ca urmare a votului de încredere primit de aceştia în Parlament. "Numirea de către preşedintele României a miniştrilor este un act de executare a hotărârilor Parlamentului (...) Hotărârea organului reprezentativ suprem este un act obligatoriu pe care preşedintele nu l-ar putea refuza fără încălcarea gravă a Constituţiei", se arată în decizia CCR citată de Băsescu.

"Doar din acest motiv, accept jurământul depus de domnii Liviu Pop şi Sorin Câmpeanu care, prin distrugerea unor instituţii ale sistemului de educaţie au contribuit la un fals într-un act public", a declarat Traian Băsescu.

După depunerea jurământului, a avut un discurs extrem de scurt: "Vă doresc succes! La revedere!"

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat marţi că depunerea jurământului de către miniştrii cabinetului Ponta IV a fost amânată, de comun acord cu premierul.

"Am convenit cu premierul să o facem mâine dimineaţă (miercuri - n. red.), la ora 9, din inadverteţe de program", a precizat preşedintele Traian Băsescu.

Cel mai probabil, amânarea se datorează vizitei pe care Victor Ponta, împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea, o face la Belgrad pentru a participa la reuniunea prim-miniştrilor din Europa Centrală şi de Est şi China. "Prim-miniştrii vor evalua, la summit-ul de la Belgrad, stadiul implementării propunerilor de cooperare lansate cu un an în urmă la Bucureşti în cadrul 'Liniilor Directoare pentru cooperarea între China şi Statele din Europa Centrala şi de Est'. De asemenea, vor aborda modalităţile de aprofundare, în continuare, a cooperării în acest format prin proiecte concrete în domenii precum transporturi şi conectivitate, comerţ şi investiţii, energie, finanţe, ştiinţă şi tehnologie, protecţia mediului şi schimburile inter-umane", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Guvernul Ponta IV numără 21 de miniştri, între care un vicepremier şi doi miniştri delegaţi. Iniţial doar opt şi cei nouă noi miniştri propuşi de Victor Ponta au primit avize favorabile, la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului. După avizarea nefavorabilă primită de Adrian Anghel, propus pentru funcţia de ministru delegat pentru românii de pretutindeni, Victor Ponta a venit cu altă propunere: Angel Tîlvăr. Acesta a fost avizat favorabil de comisiile de specialitate.

Mai multe, pe romaniatv.net

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ