Părerea lui CTP despre gestul lui PONTA de a renunţa la titlul de doctor, după ani de acuzaţii de plagiat

| 17 dec, 2014

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, marți seară, la Realitatea TV, că gestul premierului Victor Ponta, de a renunța la teza de doctorat, "îi face un serviciu ideii de doctorat, în România, care este grav lovită în momentul de față," în contextul în care, precizează ziaristul, toți cei care "au muncit cinstit și au făcut niște teze de doctorat solide, valabile erau profund jigniți de colegialitatea cu domnul Ponta".

"În seria asta, gestul ăsta de a renunța la teza de doctorat și la titlu e omenesc și folosește la ceva, îi face un serviciu ideii de doctorat, în România, care este grav lovită în momentul de față, pentru că, hai să ne gândim ce ar fi dacă așa ca în leapșa aia cu găleata de gheață, răsturnată în cap, pe care am văzut-o și eu pe ecranele tv, ar da și o leapșă Victor Viorel, acum, tuturor celor care au 'pontat' și ei la teze de doctorat și să renunțe și ei. Vă dați seama cam ce revoluție ar fi în lumea universitară, dacă s-ar întâmpla lucrul ăsta? E bine că Victor Ponta nu mai e 'coleg' cu toți cei care au muncit cinstit și au făcut niște teze de doctorat solide, valabile, și care erau profund jigniți de colegialitatea cu domnul Ponta, din punctul ăsta de vedere este bine", a afirmat jurnalistul.

În acest sens, Cristian Tudor Popescu a afirmat că nu înțelege de "ce domnul Ponta nu a renunțat la acest titlu și la această teză, atunci în 2012 și de ce renunță acum", adăugând că nu a reușit să identifice "ceva rațional" în textul postat, de liderul PSD, pe pagina personală de Facebook.

"Ce am constatat ulterior, pentru că nu știam astăzi, când am comentat prima dată, la dumneavoastră pe post, cum arăta exact zicerea domnului Ponta, de pe Facebook. Din ce am înțeles de la televizor, credeam că și-a recunoscut plagiatul, ceea ce nu era cazul. Am văzut și eu, cuvântul 'plagiat' nici nu e pronunțat în acel text și, în plus, nu am reușit să pricep din text de ce domnul Ponta nu a renunțat la acest titlu și la această teză, atunci în 2012 și de ce renunță acum. Nu am reușit să identific ceva rațional în acel text. Rezultă doar că renunță pentru că renunță. Eu vreau să creditez, totuși, gestul lui Victor Ponta ca fiind omul omenesc", a mai spus gazetarul.

În viziunea editorialistului Gândul, dacă Victor Ponta ar renunța la toate "funcțiile în care a fost propulasat turbo, începând cu 2010 încoace" și ar rămâne "cea ce nu a fost niciodată: procuror", atunci ar putea să spună "că e pe drumul salvării".

"Însă el trebuie urmat, pentru ca Victor Ponta, să își salveze sufletul, de niște gesturi în același sens: să renunțe la funcția de premier, de președinte PSD, să renunțe la a-și trece în CV funcția de ministru al Justiției, funcția de șef al Corpului de Control al premierului Năstase, la funcția de purtător de cuvânt al candidatului Geoană și toate funcțiile pe care le-a avut domnul Ponta, la toate funcțiile în care a fost propulasat turbo, începând cu 2010 încoace și să rămână cea ce nu a fost niciodată: procuror. Asta nu a fost niciodată. Dacă renunță la toate aceste funcții, domnul Ponta și se apucă, pentru că e nevoie de procurori, în România, și să facă și el, în sfârșit, niște dosare grele, atunci cred că poate să spună că e pe drumul salvării", a conchis Cristian Tudor Popescu.

Victor Ponta renunţă la doctorat. Anunţul a fost făcut pe Facebook

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 dec, 2014
elena
job
Oferta serioasa de lucru pentru toate localitatile! Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Castigati sigur 300 dolari lunar, ca operator online, lucrand 2- 3 ore pe zi! Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
17 dec, 2014
gelu
doftoratu
BINE SPUS SI BINE PUNCTAT! MA MIR CA APARE ASA CEVA PE UN SITE AL PSD, ANTENIST SI MIZERABIL...SPERA CINEVA DE LA ANTENE CA SCAPA VOICULESCU SI INCEP SA DEA IN UNII PESEDISTI??? HAZNAUA NR 1 IN ROMANIA DA CU DEODORANT PESTE RA.HAT!!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ