Victor Ponta: România a făcut eforturi uriaşe pentru a îmbunătăţi utilizarea fondurilor europene

| 14 iun, 2013

România a făcut eforturi uriaşe în ultimul an pentru a îmbunătăţi radical modul în care sunt utilizate fondurile europene alocate în perioada 2007-2013, a declarat, vineri, premierul Victor Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute împreună cu comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn.

"Am făcut eforturi uriaşe în ultimul an pentru a încerca să îmbunătăţim radical această situaţie a modului în care România a utilizat fondurile europene alocate în perioada 2007-2013. Am invocat împreună faptul că în urmă cu un an, practic din cele cinci programe, patru erau presuspendate", a declarat premierul Victor Ponta.

De asemenea, premierul a vorbit cu comisarul european şi despre modul de organizare şi de utilizare a fondurilor din programul 2014-2020.

Şeful Guvernului a analizat împreună cu Johannes Hahn şi patru miniştri ai Cabinetului stadiul actual al programelor operaţionale sectoriale din exerciţiul 2007-2013, pentru a constata împreună îmbunătăţirile şi corecţiile importante realizate la sistemul de absorbţie, dar şi ce trebuie făcut în continuare pentru a mări gradul de absorbţie şi a evita orice fel de ''dezangajări''.

Premierul a subliniat că România a lucrat foarte mult pentru deblocarea Programului Operaţional Sectorial Transport şi pentru a îmbunătăţi modul de aplicare a programului de creştere a competitivităţii.

Johannes Hahn s-a declarat  încrezător că în cursul săptămânii viitoare va putea face anunţul final privind deblocarea Programului Operaţional Sectorial Transport.

Victor Ponta a precizat că în programul vizitei comisarului sunt incluse şi câteva momente "cu adevărat istorice". Premierul a menţionat inaugurarea proiectul tehnologic al laserului ELI-NP (Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics) de la Măgurele, pe care l-a numit un proiect cu adevărat extraordinar pentru România şi UE, adăugând că acesta nu ar fi putut fi demarat fără implicarea şi sprijinul CE şi al comisarului Hahn.

Comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, participa astăzi la inaugurarea podului Calafat-Vidin, cofinanţat din Fondul de coeziune al UE, şi va efectua o vizită la Măgurele unde va participa la lansarea proiectului Laser ELI-NP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ