Victor Ponta salută acordul partidelor parlamentare privind Codul fiscal

| 27 aug, 13:34

Premierul Victor Ponta a salutat, joi, acordul partidelor parlamentare privind Codul fiscal, subliniind că adoptarea acestuia cât mai rapid va reprezenta o veste bună pentru atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru cetățeni.

"Salut și mă bucură acordul partidelor parlamentare privind Codul fiscal! Adoptarea acestuia cât mai rapid este cea mai bună veste pentru mediul de afaceri, pentru investitori și, mai ales, pentru cetățenii obișnuiți ai țării noastre", a scris prim-ministrul pe Facebook.

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, după discuțiile dintre liderii partidelor parlamentare, că s-a stabilit ca modificările operate în Codul fiscal să fie readoptate în forma inițială, dar unele măsuri vor fi aplicate etapizat.

Potrivit lui Dragnea, TVA va fi redusă la 20% de la 1 ianuarie 2016 și la 19% de la 1 ianuarie 2017.

Citeşte şi: Partidele s-au înţeles pe CODUL FISCAL. Anunţul făcut de Dragnea, Gorghiu şi Blaga. Reacţia BNR

Taxa pe stâlp va fi eliminată de la 1 ianuarie 2017, cu o excepție, solicitată de ministrul Daniel Constantin și anume în cazul construcțiilor speciale din agricultură, pentru care taxa va fi scoasă din 2016.

Totodată, s-a convenit ca supraacciza la carburanți să fie eliminată de la 1 ianuarie 2017, impozitele pe dividende să fie reduse la 5% din 2017 și s-a căzut de acord asupra menținerii unui deficit bugetar de sub 2%, a adăugat Dragnea.

El a precizat că votul final pe proiectul Codului fiscal urmează să se dea până la finalul primei săptămâni a sesiunii ordinare de toamnă a Parlamentului "pentru a nu mai întârzia", transmite Agerpres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 aug, 13:45
Palada Imobiliarul
cine este acest Victor Ponta?saluta si se bucura?
ca pe plaja
se trezeste vorbind
mai bine ne-ar zice "la revedere"...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ