Victor Ponta sărbătorește la Focșani împlinirea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române

| 24 ian, 2014

Prim-ministrul Victor Ponta este invitat la manifestările prilejuite de împlinirea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, care vor avea loc vineri în Piaţa Unirii din Focşani.

Vor mai fi prezenţi la evenimentele organizate la Focşani viceprim-ministrul Liviu Dragnea, viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Dan Nica, dar şi ambasadorul Ciprului în România, Kalliopi Avraam. Curtea Constituţională va fi reprezentată la manifestările din Piaţa Unirii de judecătorii Toni Greblă şi Petre Lăzăroiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a mai adresat invitaţii preşedinţilor de consilii judeţene, precum şi tuturor cetăţenilor municipiului Focşani şi ai judeţului Vrancea.

'Prin participarea numeroasă a comunităţii noastre vom arăta României şi întregii lumi că ne merităm statutul de oraş al Unirii şi că aici s-a născut România', a declarat pentru agenția de presă Agerpres Marian Oprişan.

Aniversarea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române 'va fi una de anvergură în Focşani', a precizat  Traian Negulescu, directorul Direcţiei pentru Cultură a Judeţului Vrancea. Potrivit acestuia, pe scena special amenajată urmează a fi prezentate secvenţe din 'povestea' Unirii care vor fi reconstituite de cunoscuţii actorii Vlad Rădescu, Alexandru Bindea, Ion Haiduc şi Sorin Francu. Alături de aceştia se vor afla actorii Radu Beligan şi Ion Dichiseanu care au acceptat să participe la eveniment cu monologuri având drept subiect Mica Unire de la 1859. O altă surpriză a organizatorilor vrânceni va fi evoluţia naistului Gheorghe Zamfir.

În finalul manifestărilor, Hora Unirii, ale cărei versuri aparţin lui Vasile Alecsandri, va fi interpretată a capella de solista de muzica populara Veta Biriş, care îi va invita, apoi, pe cei prezenţi, pe acordurile cunoscutei piese muzicale aparţinând lui Alexandru Flechtenmacher, susţinute de o orchestră, să se prindă în horă şi să dea 'mână cu mână cei cu inima română'.

Pentru o mai bună vizibilitate a manifestărilor pentru publicul prezent au fost amplasate patru ecrane mari pe care vor fi transmise în timp real secvenţele de spectacol.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ