Victor Ponta: Sunt un martor relevant în dosarul referendumului, iar Lucian Papici mi-a refuzat audierea

| 03 oct, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat că fostul şef al secţiei I a DNA, Lucian Papici, nu a dorit să-l audieze în dosarul instrumentat cu privire la referendumul de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu din 2012, deşi i-a solicitat de două ori, în scris, acest lucru.

"Un dosar are credibilitate dacă ai probe. Eu vreau să vă confirm un lucru. În calitatea mea de prim-ministru şi de şef al USL în perioada în care domnul Morar şi domnul Papici spun că s-a fraudat referendumul, deci nu calitatea mea de jurnalist sau editorialist, deci de prim-ministru şi şef al USL, am cerut de două ori: domnule Papici, nu vreţi să mă audiaţi şi pe mine? Poate sunt şi eu un infractor, poate am furat şi eu voturi. Nu vreţi să vă spun eu? Răspunsul a fost: nu, nu vreau. De două ori mi-a zis că pe el nu-l interesează probele, el nu vrea să ştie nimic. El nu vrea să mă audieze pe mine, nu vrea să-l audieze pe Crin Antonescu. (...) De parcă eram, aşa, veniţi de pe stradă. Nu, noi am organizat referendumul. Dacă tu, domnule procuror, ai informaţii că s-a întâmplat ceva ilegal audiază-mă. Aşa se face. Nu am mai întâlnit aşa ceva. Am fost atâţia ani procuror, nu am auzit de atunci încoace de vreun procuror care nu vrea să audieze un martor. Iertaţi-mă, dar cred că sunt martor relevant pentru ce s-a întâmplat anul trecut", a declarat premierul, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

Victor Ponta a precizat că i-a transmis în scris lui Papici solicitarea de a fi audiat, alături de alţi lideri au USL, şi că a primit tot în scris de la acesta răspunsul că "nu".

"Vreau să vă spun un lucru: toată acuzaţia e o prostie - cum, pentru cine a fraudat Dragnea, pentru că nu a candidat el. (...) Dacă candida Dragnea la consiliul judeţean era simplu, dar nu a candidat. Pentru cine ai fraudat voturile, dacă ai fraudat? Pentru USL, atunci audiază-mă sau pune-mă sub învinuire şi pe mine. (...) Am avut două cereri făcute la domnul Papici. Şi vă pun la dispoziţie răspunsul domniei sale la care, sincer, oricare din miile de procurori din această ţară îşi vor face cruce când o să vadă că nu vrea să audieze martori relevanţi", a explicat primul-ministru.

El a reiterat că acuzaţiile pe care le-a făcut cu privire la dosarul referendumului sunt adevărate.

"Să anchetezi oamenii la referendum, să-i pui oameni să jure cu mâna pe Biblie doar ca să participi într-o bătălie politică între preşedinte şi Parlament este un dosar politic. Am spus acest lucru anul trecut, îl spun şi acum şi o să-l mai spun şi peste 10 ani. Nu poţi să fii anchetat penal pentru că ai votat la referendum", a declarat Victor Ponta întrebat dacă nu crede că acuzaţiile pe care le-a adus la adresa lui Daniel Morar, Lucian Papici pe dosarul referendumului aduc atingere imaginii Justiţiei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ