Victor Ponta: Susțin ideea alocării de 2% Apărării

| 07 ian, 14:51

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că susține propunerea lansată de președintele Klaus Iohannis privind încheierea unui pact transpartinic pentru alocarea a 2% din PIB pentru cheltuielile de apărare din 2017 și că Guvernul va trebui începând din 2016 să construiască bugetul în acest sens.

"Așa cum am făcut din 2012, în fiecare an mai mulți bani alocați pentru Apărare, trebuie să continuăm și în 2016 și acea idee a unui pact transpartinic pentru a se ajunge la 2% din PIB pentru cheltuieli de apărare, o spun în avans, și din punct de vedere politic, că susțin această idee, iar noi din 2016 va trebui să construim bugetul în acest sens", a declarat premierul în cadrul ședinței de guvern.

Citește și: Iohannis: Voi declanșa consultări cu partidele pentru finanțarea Armatei cu 2% din PIB din 2017

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, la MApN, că va declanșa consultări cu partidele parlamentare în vederea încheierii unui acord cu scopul asigurării în 2017 a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Apărare și păstrării acestui obiectiv pentru cel puțin 10 ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ