Victor Ponta – un alt fel de Președinte pentru România

| 05 apr, 2014

Cu aproape o lună înainte de alegerile europarlamentare și cu șapte luni înainte de prezidențiale, tabloul politic românesc începe să capete nuanțe clare în ceea ce privește candidații la alegerile din luna noiembrie. Desigur, există deja cei deja anunțați – Crin Antonescu, Cătălin Predoiu, Mihai Răzvan Ungureanu, dar cel mai mare partid din România – PSD – încă nu a decis oficial reprezentantul pe care-l va înscrie în cursa pentru Cotroceni.

Totuși, mesajul publicat recent de premierul Victor Ponta pe pagina sa de Facebook indică faptul că acesta se pregătește pentru a intra în lupta electorală din toamnă, care are o miză foarte importantă – desăvârșirea tranziției de la comunism la o societate europeană autentică.

Victor Ponta, la 41 de ani, încă reprezintă generația tânără de politicieni care luptă pentru a se impune în fața unor rețele de putere și a unor mecanisme care au erodat spiritul democratic și evoluția instituțiilor în România postdecembristă.

Este foarte important pentru țara noastră să ajungă, încet-încet, să fie condusă de tineri care nu s-au format în comunism, care au o viziune nouă despre economie și cultură, în consonanță cu societatea occidentalizată și globalizată de astăzi. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie de o schimbare majoră de generație, începând chiar de la nivelul șefului statului.

Victor Ponta s-a pregătit pentru posibilitatea candidaturii la alegerile prezidențiale din momentul în care Crin Antonescu a decis să rupă USL, iar astăzi transmite din nou un mesaj în care își detaliază proiectul său pentru România. Un plan de dezvoltare, care va consolida poziția țării noastre în Europa și care va putea reface mândria românilor.

Ieșirea lui Ponta din viața politică poate însemna și ocuparea unui rol imparțial, de mediator, la Cotroceni. Respectarea Constituției nu a fost o prioritate în cei nouă ani de mandat ai lui Traian Băsescu, iar nevoia de un nou model prezidențial se resimte în toate capitolele vieții publice românești.

Lupta din acest an, a spus Victor Ponta, este mai importantă ca oricând, pentru că tot ce s-a câștigat în cei doi ani de guvernare USL s-ar putea pierde dacă Traian Băsescu ar reuși să-și plaseze o marionetă la Cotroceni. Jocurile ascunse pe care Crin Antonescu le face cu PDL, cu PPE și cu Băsescu lasă impresia că și liderul PNL ar putea fi un astfel de personaj de paie.

Totuși, după 13 ani în politică, după ce a trecut prin momente extrem de dificile, dar și prin momente victorioase, Ponta se consideră pregătit pentru o ultimă bătălie politică majoră, pentru a-și îndeplini misiunea. Într-un fel sau altul, candidatura lui la alegerile prezidențiale înseamnă un capăt de drum. Dacă va câștiga, va ieși din viața politică începându-și mandatul de cel mai tânăr Președinte al României. Iar dacă nu va reuși... există și alte preocupări în viață: de exemplu, familia!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 apr, 2014
SAG
Crin Adormitescu
M-am bucurat ca autorul articolului nu l-a mai alintat azi pe Antonescu cu......Crin(!)
“Plec din fruntea PNL, dar nu din politica…” spunea ieri Antonescu, ironic la adresa lui Victor Ponta. Ironia si circaria basesciana ii sunt caracteristice lui Adormitescu...
Pai altceva ce sa mai faca ? Sa ajunga somer ?
Ca profesor de istorie, in 25 de ani de lipsa de la catedra s-a descalificat si elevii l-ar da afara din clasa….
La Cotroceni va ajunge doar daca va cadea in genunchi la Basescu, la Udrea, la Bleaga sa-l sustina in turul II…..
06 apr, 2014
Liana
Caracterul conteaza, indiferent de epoca!
Erata:criterii,sellecteze
06 apr, 2014
Liana
Caracterul conteaza, indiferent de epoca!
Ar trebui sa se stabileasca niste criteria precise in functie de care sa se sellecteze candidatii pentru presedinte!Si cel care se apropie cel mai mult de cerinte sa fie candidat, cu sanse mari de alegere.
Merita si Romania un presedinte bun! Ca n-a mai avut de multa vreme!
Unul care sa se gandeasca si la popor, nu doar sa se foloseasca de el pana prinde puterea!
Mult NOROC!
Si s-auzim de bine!
06 apr, 2014
Liana
erata:criterii,sellecteze
Scuze!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ