Victor Ponta va prezenta luni mandatul României la Consiliul European

| 16 mai, 2013

Mandatul cu care România va fi reprezentată la următorul Consiliu European va fi prezentat la începutul săptămânii viitoare, documentul fiind redactat atât de consilierii prezidenţiali, cât şi de consilierii guvernamentali şi ministrul de resort, a declarat premierul Victor Ponta.

"Voi avea un mandat agreat de către preşedinte, la acest mandat lucrează atât consilierii prezidenţiali, cât şi ministrul şi consilierii mei (...) Am solicitat un mandat, l-am primit din partea preşedintelui, de altfel, luni, îl şi vom prezenta, şi cred că e foarte bine ca România să aibă o poziţie foarte puternică acolo", a spus Ponta.

Întrebat de jurnalişti cum a câştigat încrederea preşedintelui, Ponta a răspuns că îşi doreşte să câştige încrederea şi a preşedintelui, şi a fiecărui român.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că la Consiliul European din 22 mai va participa premierul Victor Ponta, pe baza unui mandat pe care i-l va aproba până la plecare şi la care consilierii au început să lucreze.

"Am decis ca, pe 22 mai, la Consiliu să participe primul-ministru, în baza unui mandat pe care i-l voi aproba până la plecare", a spus şeful statului, în conferinţa de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă nu este un act de bunăvoinţă desemnarea premierului pentru a merge la Consiliul European din 22 mai, Băsescu a precizat că el nu este binevoitor cu nimeni, arătând că este "un semn de încredere".

"Astăzi consilierul prezidenţial Bogdan Mănoiu a început deja să lucreze, cu o echipă de la Guvern, pe formularea mandatului pe care urmează să îl aprob", a adăugat şeful statului.

Consiliul European din 22 mai are două subiecte, unul legat de dezvoltarea politicii energetice a UE în vederea asigurării securităţii energetice a statelor membre în condiţii de competitivitate economică, celălalt privind combaterea evaziunii fiscale în statele membre.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ