Victor Ponta: Proiectul de buget va fi adoptat pe 10 decembrie

| 26 noi, 2014

Premierul Victor Ponta a reiterat miercuri că proiectul de buget pentru 2015 urmează să fie adoptat în şedinţa de guvern din 10 decembrie şi a susţinut că se poate ajunge la un buget 'echilibrat' pentru anul viitor, având în vedere creşterea economică şi încasările bugetare.

"Vă rog pe toţi să lucraţi cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe-Buget, pentru ca săptămâna viitoare, când se află aici cei de la misiunea tehnică, de la Comisia Europeană, Banca Mondială, FMI, să putem să finalizăm proiectul de buget şi în şedinţa din 10 (decembrie - n.r.) să-l adoptăm, să-l trimitem către Parlament. (...) Vor fi negocieri dificile, însă, în acest moment, pe baza creşterii economice şi a încasărilor bugetare şi a modului în care, până la urmă, fiecare dintre dumneavoastră v-aţi făcut treaba, putem să avem un buget echilibrat în 2015 pe aceste principii. Nu alte taxe şi impozite, scăderea CAS-ului, indexarea pensiilor şi ceea ce deja am negociat şi adoptat pe Sănătate şi Educaţie', a declarat premierul în şedinţa de guvern.

Ponta le-a solicitat miniştrilor din Cabinetul său să închidă construcţia bugetară pentru 2015 pe principiile anunţate anterior.

Premierul a precizat că bugetele pentru instituţiile care privesc securitatea naţională au primit acordul de principiu al CSAT şi vor fi finalizate în cadrul proiectului de buget care va fi transmis Legislativului.

'Deci, nu este niciun fel problemă, nici pentru Ministerul de Interne, nici pentru alte servicii şi structuri de securitate naţională. Există acordul de principiu al CSAT, însă, evident, când avem cifrele finalizate cu partenerii noştri internaţionali, atunci facem toate procedurile care ţin inclusiv de instituţiile de siguranţă naţională', a afirmat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ