Victor Ponta vrea un preț corect al combustibililor

| 07 ian, 14:46

Premierul Victor Ponta le-a solicitat miercuri ministrului Transporturilor și ministrului Finanțelor să discute cu reprezentanții companiilor despre prețul combustibililor, arătându-se convins că printr-o astfel de discuție se va putea ajunge la un preț "corect și rezonabil".

"Îi rog public pe cei doi miniștri — ministrul Transporturilor și ministrul Finanțelor — să aibă o discuție normală, instituțională între Guvern și companiile private din domeniul combustibililor, pentru că acciza a rămas ca în 2014, toate taxele sunt ca în 2014, prețul petrolului a scăzut peste tot în lume, numai la noi nu scade. Sigur, prețul nu e făcut de Guvern, dar sunt absolut convins că o discuție serioasă cu companiile ne va ajuta să ajungem la un preț corect și rezonabil", a spus Ponta în ședința de guvern.

Cotația barilului de țiței Brent a coborât miercuri sub pragul simbolic de 50 de dolari pentru prima dată după luna mai 2009, analiștii avertizând că noi scăderi sunt posibile din cauza excesului de ofertă și a cererii modeste, transmit AFP și Reuters.

În jurul orei 8,00 GMT, la bursa Intercontinental Exchange (ICE) de la Londra cotația barilului de țiței Brent cu livrare în luna februarie a scăzut cu peste un dolar până la 49,92 dolari, iar ulterior a revenit peste pragul de 50 de dolari. Pe piața americană cotația barilului de țiței a coborât până la 47,20 dolari, cel mai scăzut nivel înregistrat după luna aprilie 2009, după ce la începutul săptămânii a coborât sub pragul de 50 de dolari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 ian, 16:37
Crisan Cristea
Abureala ...!
Poporul te-a pus prim ministru , sa condudi destinele tarii si sa aduci tara la o normalitate , nu sa ne aburesti ...!
07 ian, 16:03
viktor
pretul carburantilor
ddupa cei 7 eurocenti de acum un an ,cum poate avea acest om obraz sa vorbeasca despre pret corect?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ