Scrisoare deschisă a revoluționarilor timișoreni către premier. Ce i-au transmis

| 07 ian, 12:25

Revoluționarii din Timișoara i-au trimis, miercuri dimineață, o scrisoare deschisă premierului României. Reprezentanții Lojei de Onoare a Revoluționarilor din Decembrie 1989 îl asiugură pe Ponta că îi sunt alături în inițiativa de verificare a adevăraților revoluționari.

„După un sfert de secol de la Revoluţia Română, cei care ne-am aflat în fruntea oamenilor, în faţa forţelor de represiune, care am avut iniţiativa şi ne-am asumat conştient riscul suprem de a înfrunta regimul dictatorial-criminal al lui Nicolae Ceauşescu, cei evidenţiaţi prin acţiunile noastre, nu prin vorbe, ne aflăm în situaţia dezonorantă de a fi priviţi cu suspiciune de milioane de români, datorită imposturii endemice care a creat din nimic mii şi mii de merite şi titluri, a falsificat din dezonorante interese personale şi de grup realităţile unui moment de graţie al destinului acestui popor, aruncând în deriziune valori şi idealuri pentru care s-a luptat şi s-a murit. (…)

Domnule Prim Ministru, aţi declanşat o operaţiune aşteptată de ani de zile: controlul activităţii structurii guvernamentale care de peste două decenii s-a ocupat de soarta revoluţionarilor. Era şi timpul ! Acest Secretariat de Stat devenise, într-o anumită împrejurare, alături de complici cunoscuţi ori încă nedescoperiţi, o adevărată “fabrică de diplome de revoluţionar”. Astăzi, această instituţie e condusă de un om onest, ale cărui merite în declanşarea şi înfăptuirea Revoluţiei Române, la Timişoara, sunt incontestabile și prin a cărui numire în funcția de Secretar de Stat, ați reușit să păstrați vie memoria simbolului Revoluției Române. După cum era de aşteptat, dată fiind situaţia în care s-a ajuns prin impostură şi fals material, cinstea şi intenţia de a face curăţenie e huiduită şi contestată de unii, mai ales de cei care ar trebui să explice mai clar ce, cum şi pentru cine au făcut ceva acum 25 de ani. Poate că e timpul ca tocmai aceşti contestatari extrem de vocali, unii cu un trecut îndoielnic, dacă nu chiar vinovat, să fie primii verificaţi, ei înşişi şi documentele prin care au girat calitatea de revoluţionar a altora. Cerem ca toate dosarele de revoluţionar să fie nu doar verificate, ci şi făcute publice. Avem deplină încredere în justiţia română, astfel ca zarva pe care o provoacă diversionist profitorii Revoluţiei se va stinge o dată pentru totdeauna. Daţi curs acţiunii de înfăptuire a dreptăţii şi echităţii, legale şi morale, de care avem cu toţii nevoie pentru a ne putea privi fără teamă unii pe alţii! Vă suntem alături”, se arată în textul scrisorii deschise.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ