VIDEO Explozie DE PROPORŢII la o rafinărie din Kiev! "E vorba de un act terorist"

| 09 iun, 17:03

Un incendiu a izbucnit intr-un depozit petrolier din orasul Glevaka, sud-vest de Kiev, luni, si a continuat sa arda si marti. Compania care gestioneaza depozitul a pus incidentul pe seama unui atac terorist, insa, ulterior, un reprezentant al presedintiei ucrainene a exclus aceasta ipoteza.

Guvernul ucrainean se reunește marți după-amiaza în ședință de urgență pentru a discuta situația creată în apropiere de Kiev, după ce un incendiu de proporții a izbucnit la un depozit petrolier.

 

(UPDATE 15.57) Ministerul Situaţiilor Excepţinale din Rusia şi-a propus serviciile sale ucrainenilor în stingerea flăcărilor de lângă Kiev. Într-o scrisoare oficială expediată autorităţilor de la Kiev, ruşii spun că salvatorii lor dispun de o vastă experienţă în soluţionarea acestui fel de situaţii, transmite RIA Novosti.

(UPDATE 15.36) Pompierii au reuşit să oprească răspândirea focului asupra unei păduri din apropiere. 

(UPDATE 15.14) Organele de anchetă au demarat o cauză penală pe marginea incendiului de lângă Kiev pentru încălcarea regulilor de securitate de către companiile care folosesc substanţe volatile.

 

(UPDATE 15.00) Focul de la depozitul petrolier din Vasilkov a izbucnit din cauza unui atac terorist, consideră operatorul BRSM-Nafta al companiei State Oil, transmite publicaţia Bigmir.net.

(UPDATE 14.55) Pompierii au început să stinga pădurea spre care s-a extins focul de la rafinăria din preajma Kievului. Autorităţile declară că un incendiu de asemenea proporţii nu s-a mai înregistrat în Ucraina din anii '60.

(UPDATE 14.17) Potrivit presei ucrainene, şase pompieri au fost răniţi, trei sunt daţi dispăruţi, iar 10 autospeciale au fost distruse de flăcări. În regiune a fost decretată stare de urgenţă, iar mai multe unităţi din Garda Naţională au fost trimise la faţa locului. Pentru stingerea flăcărilor sunt mobilizate 62 de autospeciale şi peste 300 de pompieri. Autorităţile au stabilit că flăcările au cuprins toate cele 17 rezervoare de benzină. Focul a izbucnit în timpul transferului de combustibil dintr-un rezervor în altul.

(UPDATE 14.09) Elicoptere militare sunt implicate în stingerea incendiului de larafinăria din satul Kriaciki, raionul Vasilkov din regiunea Kiev, transmite agenţia UNIAN.   

(UPDATE 13.58) În scurt timp, forţele de ordine urmează să-i raporteze preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko despre rezultatele anchetei privind incendiul de la rafinăria de lângă Kiev. Secretarul de presă al preşedintelui, Sviatoslav Ţegolko, a scris pe facebook.com că versiunea potrivit căreia ar fi vorba de uin act terorist nu se confirmă.

Trei pompieri ucraineni sunt de negăsit, după ce o explozie a avut loc în această dimineaţă la o rafinărie de lângă Kiev.

Incendiul din localitatea Vasilkov, care se află la 10 kilometri de Kiev, a izbucnit încă ieri seara. Cinci oameni au avut de suferit, iar unul a decedat la spital.

Autorităţile locale au îndemnat locuitorii să închidă ferestrele şi să nu lase copiii în stradă.

Incendiul a cuprins iniţial patru rezervoare de la rafinărie ca se extindă apoi la 16.

Pompierii susţin că o posibilă cauză a incendiului poate fi una tehnică, din cauza lucrului cu produsele petroliere, dar nu exclud faptul că ar putea fi vorba de o diversiune.

Ministrul ucrainean al Apărării Stepan Poltorak a declarat că este gata să folosească tehnica militară pentru a stinge incendiul de la depozitul petrolier de lângă Vasilkov.

 

Tag-uri: explozie, Kiev, Ucraina
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ