Viktor Orban: Lipsa unei conducte de gaz europene nord-sud este o greşeală strategică

| 09 dec, 2014

Premierul ungar, Viktor Orban, a estimat marţi la Bratislava că lipsa unei conducte de gaz europene nord-sud este o greşeală strategică şi că un astfel de proiect ar trebui să facă parte din planul Comisiei Europene, condusă de Jean-Claude Juncker, de stimulare a creşterii economice, relatează agenţia Reuters.

Polonia, Republica Cehă, Ungaria şi Slovacia au propus toate un posibil sistem de gazoduct nord-sud care să facă legătura dintre terminalul de gaz natural lichefiat (LNG) de la Marea Baltică şi o instalaţie similară preconizată pe insula croată Krk. 

Lipsa unei astfel de conducte ''este o greşeală strategică pentru întreaga Europă'', a declarat Orban într-o conferinţă de presă după reuniunea de la Bratislava a premierilor din ţările membre ale Grupului de la Vişegrad (Republica Cehă, Ungaria, Polonia şi Slovacia).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ