Viktor Orban, război total cu George Soros: măsură UNICĂ în Europa, adoptată la Budapesta

| 22 sep, 14:56

Premierul ungar Viktor Orban i-a îndemnat vineri pe conaţionalii săi să ia parte la consultarea publică pe care intenţionează să o organizeze guvernul său cu privire la aşa-zisul 'plan Soros', complotul pe care i-l atribuie Orban miliardarului american de origine ungară George Soros de a aduce în Europa câte un milion de refugiaţi pe an, transmite MTI.

Consultarea naţională, la care ungurii vor fi întrebaţi dacă, în opinia lor, Ungaria ar trebui sau nu să devină un stat de imigranţi, va ajuta această ţară să se apere de migraţie, a subliniat Viktor Orban într-un interviu acordat postului public ungar de radio, citat de MTI. 

După cum a explicat premierul ungar, 'planul Soros' a fost publicat chiar de investitorul american şi conţine un plan de acţiune în opoziţie cu propunerile guvernului de la Budapesta. 

Orban a insistat că 'birocraţii de la Bruxelles' lucrează la implementarea 'punct cu punct a planului Soros', dar acesta nu va obţine un vot favorabil unanim în Consiliul de Miniştri al UE pentru că Ungaria se va opune. 

Şeful executivului ungar şi-a exprimat convingerea că plebiscitul va arăta comunităţii internaţionale că 'marea majoritate a comunităţii naţionale ungare împărtăşeşte acelaşi punct de vedere cu premierul'. 

În acelaşi timp, potrivit lui Orban, nu este cazul ca Bruxellesul să ia în considerare blocarea finanţării Ungariei din cauza disputei cu guvernul de la Budapesta pe tema migraţiei, o astfel de decizie fiind 'de neconceput şi lipsită de orice temei legal'. Din acelaşi motiv, a adăugat el, Bruxellesul nu poate nici amenda Ungaria, iar liderii europeni ce recurg la ameninţări în acest sens încalcă legea. 

Şeful guvernului de la Budapesta a adăugat că ar fi corect din partea Comisiei Europene să achite jumătate din costurile Ungariei legate de protejarea graniţei externe şi pe acest front este de aşteptat o luptă îndelungată. Potrivit premierului Ungariei, nu este nicio diferenţă între cheltuirea banilor ţării şi a celor ai UE, pentru că 'tot banii noştri sunt'. "Nu am primit niciun bănuţ cadou de la UE. Pentru fiecare bănuţ am dat şi noi ceva", a declarat Orban. 

Premierul ungar s-a referit în interviu şi la noua lege a educaţiei din Ucraina, afirmând că este clar că în cultura europeană nu este ceva neobişnuit să se retragă drepturi deja acordate minorităţilor. El a menţionat că Ucraina trebuie să înţeleagă însă că nu se poate apropia astfel de Uniunea Europeană. "Nu vom permite acest lucru", a punctat premierul ungar. 

Întrebat în legătură cu subiectul alegerilor legislative care au loc duminică în Germania, Orban a spus că ţara sa doreşte o victorie a actualului cancelar Angela Merkel, 'mai prietenoasă' faţă de Ungaria decât rivalul ei social-democrat Martin Schulz.

Tag-uri: Soros, Viktor Orban
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ