IGSU: Capitala și 38 de localități din 15 județe, afectate de vremea rea

| 20 sep, 11:31

Capitala și 38 de localități din 15 județe au fost afectate de ploile și vântul puternic din noaptea de miercuri spre joi, a transmis IGSU. Județele afectate sunt: Alba, Argeș, Cluj, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mehedinți, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Vaslui și Vâlcea.

UPDATE. Pompierii au acționat pentru evacuarea apei din cinci locuințe și 23 curți inundate. De asemenea, s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare și au fost îndepărtați 15 arbori, un stâlp de telefonie, un element de construcție căzut pe carosabil, un panou publicitar, fiind avariate nouă autoturisme. Din cauza vântului puternic, 23 acoperișuri ale unor imobile au fost parțial sau total afectate, mai precizează IGSU.

În Capitală, pompierii au îndepărtat 13 copaci căzuți pe carosabil, autoturisme sau linii electrice. Pe șoseaua Viilor, un bărbat a decedat după ce a fost lovit de un arbore rupt de vânt.

 

Peste 4.000 de pompieri militari cu 1.000 de mijloace tehnice au fost la datorie, în ultimele 24 de ore, pentru executarea misiunilor destinate limitării și înlăturării efectelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase.

--------------

Potrivit meteorologilor, în intervalul 20 septembrie, ora 16:00 — 21 septembrie, ora 6:00, în județele Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și pe arii extinse se vor înregistra cantități importante de apă cuprinse, în general, între 50 și 70 de litri/metrul pătrat.

Totodată, începând de miercuri, ora 11:00, restul țării intră sub incidența unui Cod galben de furtuni, până joi la ora 21:00, cu excepția județelor Constanța și Tulcea.

"În cea mai mare parte a țării, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice", potrivit meteorologilor.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25 — 30 l/mp, cu precădere în nord-vestul țării, și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse, de 50-60 l/mp.

Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55-60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65-70 km/h și vijelii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ