VIN INUNDAȚIILE! Cod galben de inundații în următoarele opt ore

| 07 aug, 10:12

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă în următoarele opt ore, în bazine hidrografice de pe raza județelor Vâlcea, Gorj și Argeș.

Potrivit hidrologilor, până la ora 18:00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu depășiri ale Cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice: Gilort — bazin superior, Lotru, Olteț — bazin superior, bazinele superioare ale afluenților Oltului aferenți sectorului aval confluență Lotru — amonte Ac. Drăgășani.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinul hidrografic Latorița, precizează specialiștii.

Atenționările emise de INHGA a fost transmise către: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Prut-Bârlad, respectiv Sistemele de Gospodărire a Apelor: Gorj, Vâlcea și Argeș.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ