VINE O NOUĂ CRIZĂ? Directorul general al FMI nu exclude o altă criză financiară

| 13 iul, 10:11

Directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a afirmat că nu ar exclude izbucnirea unei alte crize financiare, afirmând că recentele declarații ale președintelui Rezervei Federale a SUA, Janet Yellen, ar putea fi premature, transmite CNBC.

"Într-o zi ar putea fi o altă criză", a declarat marți Lagarde pentru CNBC, în marja unei conferințe organizată de FMI și Banca Centrală a Croației, la Dubrovnik.

Declarațiile lui Lagarde vin după ce Yellen a afirmat că nu se așteaptă să vadă pe durata vieții ei o altă criză financiară.

"Intenționez să am o viață îndelungată, și sper că și Yellen, deci nu aș paria în mod absolut pe asta, deoarece există procese ciclice pe care le-am văzut în ultimul deceniu și nu aș exclude asta", a apreciat Lagarde.

Oficialul FMI a remarcat lipsa de predictibilitate a crizelor financiare și a explicat că miniștrii de Finanțe și autoritățile ar trebui să acționeze cu prudență, pregătindu-se pentru astfel de evenimente.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ