Violatorii din Vaslui sunt în pușcărie! CE a făcut VICTIMA lor

| 25 aug, 13:41

Eleva de la Liceul “Ion Mincu”, cea care a căzut victimă celor sapte violatori din Văleni, a trecut de probele orale la bacalaureat, sesiunea din toamnă. Fata nu reusise să se înscrie în prima sesiune, din cauza drumurilor pe care a fost nevoită să le facă la instantă, procurori si politie pentru declaratii.

Luni, eleva a sustinut primul examen scris la Limba si literatura română. Urmează miercuri proba obligatorie la materia profilului si vineri, proba la alegere. Pe 31 august vor fi afisate si rezultatele. Tot atunci este posibil ca dosarul violatorilor să ajungă pe masa magistratilor ieseni.

După o săptămână în care a sustinut probele orale de la Bacalaureat, situatia este bună pentru victima celor sapte violatori din Văleni. Fata s-a descurcat, a reusit să le treacă pe toate trei si ieri a sustinut primul examen scris, cel de la Limba si literatura română. Urmează ca miercuri să sustină proba obligatorie, în functie de profil, si vineri, ultima probă, cea la alegere. Faptul că violatorii din Văleni au ajuns, în sfârsit, în spatele gratiilor, arată că, încet încet, lucrurile se îndreaptă spre o stare de normalitate. Iuresul stârnit de punerea în libertate a tinerilor din Văleni dă semne că se linisteste, iar fata asteaptă finalul lunii august, atunci când se vor afisa primele rezultatele ale examenului de maturitate pe care-l sustine în aceste zile.

Tot atunci, dosarul celor sapte violatori va ajunge pe masa magistratilor ieseni care vor avea de judecat două aspecte. Primul este legat de cererea de strămutare solicitată de unii dintre apărătorii inculpatilor, iar celălalt este apelul formulat, atât de avocata fetei violate, cât si de apărătorii violatorilor si poate si a procurorului, fată de sentinta dată de Judecătoria Vaslui. În acelasi timp, este bine de stiut faptul că, în conditiile în care judecătorii Curtii de Apel Iasi vor accepta cererea de strămutare a procesului, sentinta dată la Vaslui va fi desfiintată. În acelasi timp, acest lucru poate fi si în dezavantajul inculpatilor, mai ales că există posibilitaea unei sentinte mult mai mari fată de cea dată la Vaslui.

Boicu Ionut Bogdan (21 ani) a fost condamnat la 5 ani si 8 luni închisoare cu executare. Burada Silviu (21 ani) – a fost condamnat la 8 ani si 4 luni închisoare cu executare. Burlacu Paul Andrei (28 ani) – a fost condamnat la 7 ani închisoare cu executare. Surleac Ioan (20 ani) – a fost condamnat la 5 ani si 8 luni închisoare. Bolboceanu Petrica (23 ani) – condamnat la 7 ani de închisoare. Rotaru Alin Dumitru (18 ani) – a fost condamnat la 5 ani si 8 luni închisoare. Avadanii Silviu (22 ani) – a fost condamnat la 7 ani închisoare. De asemenea, instanta, prin această hotărâre de fond, i-a obligat pe violatori, în solidar, să platească victimei, o suma de 50.000 lei, despăgubiri morale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ