Violeta Alexandru: Proiectul legii pensiilor a ajuns să genereze haos şi teamă

| 20 noi, 18:45

Deputatul neafiliat Violeta Alexandru a declarat, luni, în plenul Camerei, la dezbaterea legii pensiilor, că proiectul a ajuns să genereze "haos şi teamă", deşi ar fi trebuit să fie cel mai clar dintre subiectele dezbătute de coaliţia de guvernare.

 

"În ultimele săptămâni s-a simţit un haos într-o chestiune care trebuia explicată cu subiect şi predicat, explicată încă o dată, de şapte ori, nu cu o fostă preşedintă de la Casa de Pensii, nu cu cine este preşedinte în Casa de Pensii. Trebuia explicat de factorul decizional ori de câte ori era nevoie. O serie de oameni care au fost în grupe nu mai sunt. Nevăzătorii se întreabă... Mă caută pe mine, vă caută pe trei sferturi dintre dumneavoastră, aveţi, n-aveţi treabă cu subiectul, vă caută disperaţi, ceea ce vă arată ceva. Unul dintre cele mai importante subiecte de reformă, anunţat de atâţia ani şi care urma să fie dezbătut şi care trebuia să fie un subiect de claritate pentru toţi pensionarii, a ajuns să genereze un haos şi o teamă", a spus Violeta Alexandru.
Ea a reproşat coaliţiei de guvernământ că nu a clarificat problema sursei bugetare şi că nu a explicat populaţiei consecinţele unor prevederi ale proiectului.
Violeta Alexandru a precizat că, deşi populaţia aşteaptă clarificări, deputaţii majorităţii sunt mulţumiţi "că s-a făcut un raport pe repede" şi sunt preocupaţi de modificări minore ale proiectului.
"Eu cred că avem în acest moment o problemă de neseriozitate pe un subiect care trebuia să fie Biblia - cel mai clar dintre subiectele dezbătute de această coaliţie, care are toată forţa politică şi să vorbească la televizor, şi să clarifice, şi să iasă ori de câte ori este nevoie să lămurească oamenii. Această lege, pe lângă componenta de creştere cu inflaţia, care este o chestiune de bun simţ, face nişte corecturi pe care tot PSD le-a creat, neadaptând formula de calcul la ceea ce în trepte a fost creşterea stagiului de cotizare şi a vârstei. Tot PSD le-a creat, tot PSD trebuie să le facă acum, fără să pară că dă ceva pensionarilor, ci doar le face o corecţie. Nu cred că legea se va aplica în ceea ce priveşte punctele de stabilitate", a menţionat ea.
Plenul Camerei Deputaţilor a început, luni, dezbaterea proiectului legii pensiilor, care a primit raport de adoptare cu mai multe amendamente în cadrul Comisiei pentru muncă.
Senatul a adoptat săptămâna trecută proiectul care aparţine Guvernului şi care prevede că pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari urmează să fie recalculate după o nouă formulă.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ