VIOREL HREBENCIUC a turnat tot: TOPUL numelor grele deconspirate de fostul deputat PSD

| 13 aug, 19:07

Viorel Hrebenciuc a turnat tot la DNA ca să scape! Declarația de martor dată de fostul deputat PSD, Viorel Hrebenciuc, în dosarul finanțării ilegale a campaniei electorale a lui Mircea Geoană a fost completă și clară și a confirmat probele DNA.

Detaliile apar în motivarea Curții de Apel Bucureşti care a decis condamnarea miliardarului Ioan Niculae, pe 2 aprilie, la doi ani şi şase luni de închisoare. În acelaşi dosar au fost condamnaţi Gheorghe Bunea Stancu, la trei ani de închisoare, Gheorghe Teodorescu şi Viorel Bărac, la doi ani şi şase luni cu executare. Decizia de condamnare a fost dată de judecătorii Dorel Matei și Ion Tudoran.

“La ultimul termen de judecată, după ce martorul Hrebenciuc Viorel a dat declaraţii complete şi clare despre modul în care inculpatul Ioan Niculae a înţeles să sprijine campania electorală a candidatului Mircea Geoană, printr-o plată mascată către Insomar, inculpatul a depus la dosarul cauzei un set de înscrisuri emis de Interagro S.A., intitulat pur şi simplu „Situaţia cheltuielilor efectuate la obiectivul Investiţie Hotel 5* Azuga până la data noiembrie 2009 şi sistată imediat după primirea raportului Insomar”.

Curtea ia act, în primul rând, de titlul acestui înscris care se pliază efectiv pe teza probatorie din cauza de faţă şi care arată, chiar din titlu, exact ceea ce doreşte să demonstreze inculpatul, respectiv că „raportul Insomar a fost util pentru Interagro S.A.”,” se arată în motivarea Curții de Apel București.

Declarația dată de Hrebenciuc a fost vitală și în ceea ce privește vinovăția directă a lui Gheorghe Bunea Stancu.

“Aceste elemente sunt confirmate chiar de martorul Hrebenciuc Viorel audiat în faţa instanţei de apel, în data de 19.III.2015. Acesta a arătat expresis verbis, că a fost trimis să discute personal cu domnul Ioan Niculae, de către martorul Mircea Geoană, candidat la preşedinţie, la data săvârşirii faptelor. A precizat că, în cadrul întâlnirii cu Ioan Niculae, l-a rugat să contribuie la campania electorală şi să plătească unele sondaje, la Insomar. A arătat în continuare că Ioan Niculae a fost în principiu de acord cu aceste solicitări şi că inculpatul a discutat, personal sau prin reprezentant, cu inculpatul Teodorescu – director Insomar.

Martorul a învederat instanţei că a aflat ulterior că între Interagro şi Insomar s-a încheiat un contract pentru efectuarea unui studiu, privind situaţia construcţiilor din România, în realitate, plata studiului mascând o plată pentru sondajele de opinie vizându-l pe candidatul Mircea Geoană. Depoziţia acestui martor se coroborează cu înregistrările din mediul ambiental, din care rezultă că inculpatul Ioan Niculae a efectuat, sub pretextul unui contract de prestări servicii, realizat de Insomar S.R.L., o finanţare mascată a campaniei unui candidat la preşedinţie, aşa cum acesta se angajase în discuţiile cu Gheorghe Bunea Stancu”, arată Curtea de Apel București, scrie evz.ro, citată de stiripesurse.ro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 aug, 14:39
Georgeta
Acum poti sa faci bani!
Acum poti sa faci bani! Exista multe motive pentru care trebuie urgent sa incepi aceasta colaborare: castigi bani imediat, chiar si din prima luna, fara sa construiesti retele de oameni, te sustine o echipa inimoasa si gata sa-ti sara in ajutor, beneficiezi de un suport informational cu totul extraordinar, ai sansa unei cariere de mare viitor. Cere chiar acum detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ