Viorel Moldovan, noul selecţioner al naţionalei de tineret a României

| 04 iul, 2014

Viorel Moldovan, fostul tehnician al echipei de fotbal Rapid Bucureşti, a fost prezentat vineri în calitate de selecţioner al naţionalei Under-21 a României.

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a spus cu această ocazie: ''Mă bucur că putem să-l prezentăm pe noul antrenor al echipei naţionale de tineret a României, un profesionist, un om integru. Această numire face parte din procesul de reconstrucţie a fotbalului''. 

Anghel Iordănescu, directorul tehnic al FRF, a declarat la rândul său: ''Au fost numeroşi solicitanţi pe acest post, din care am ales 15 dosare. Am analizat cele trei grupe de câte cinci candidaţi. Am ales cinci finalişti, dintre care s-a impus Viorel Moldovan, după interviuri. În finală au mai fost antrenorii Ionuţ Badea, Ionuţ Chirilă, Ţiţi Dumitriu şi Ionel Ganea. Am avut în calcul capacitatea profesională, competenţa, elemente de psihologie şi pedagogie, precum şi prestanţa. Ne trebuia un om cu personalitate pe acest post''.

Viorel Moldovan a menţionat: ''Este o mare provocare pentru mine. Am făcut performanţă ca jucător şi doresc să fac performanţă şi la naţionala de tineret a Românei. Contractul este confidenţial şi are o durată de doi ani''.

În legătură cu obiectivul, Anghel Iordănescu a arătat: ''Moldovan are două obiective, în primul rând performanţa, iar apoi pregătirea jucătorilor tineri pentru prima reprezentativă a ţării.

Viorel Moldovan a completat: ''Obiectivul este calificarea la următorul turneu final al Campionatului European de tineret''.

Despre despărţirea de fotbaliştii din Giuleşti, tehnicianul a spus: ''Nu a fost o decizie uşoară. Am format un grup unit acolo. Vreau să le mulţumesc public băieţilor pentru ataşamentul de care au dat dovadă. Au realizat o performanţă istorică în condiţii dificile. Le urez succes şi în viitor. Voi rămâne mereu un fan al acestei echipe''.

Solicitat să dea un pronostic despre echipele calificate în finala Cupei Mondiale din Brazilia, ediţia 2014, Viorel Moldovan a spus că ultimul meci se va disputa între naţionalele Germaniei şi Olandei.

La finalul conferinţei de presă, Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a precizat că începând de vineri, Federaţia Română de Fotbal are un nou site.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ