Viorel Păunescu: Condamnarea lui Piţurcă în dosarul Valiza, exagerată

| 04 iun, 2013

Fostul preşedinte al FC Steaua, Viorel Păunescu, a declarat,  la finalul partidei România - Trinidad-Tobago, că decizia ÎCCJ de condamnare a lui Victor Piţurcă la un an de închisoare cu suspendare în dosarul "Valiza" este exagerată.

"E supărat pentru condamnare, dar nu afectează cu nimic. Are o condamnare legată de sport? Câţi oameni, deputaţi, miniştri nu au condamnări. El are o sancţiune pentru că nu a fost atent. Poate şi eu dacă eram în locul lui făceam la fel. Oamenii care greşesc o dată se reabilitează. De semnătura pe care a dat-o, eu zic că e exagerată condamnarea, mai ales că acel contract a căzut", a spus Păunescu.

Viorel Păunescu consideră că se dă o atenţie prea mare fotbalului de către organele de anchetă. "Cred că e o atenţie cam mare dată fotbalului, în loc să se dea altora. Nu cred că fotbalul reprezintă o gaură atât de mare", a completat Păunescu.
Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost condamnat, marţi, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă.

Becali a primit două pedepse de câte trei ani pentru dare de mită şi una de un an pentru fals. Tot în cazul lui Becali, instanţa a dispus confiscarea sumei de 1,7 milioane de euro, aflată în prezent sub sechestru la BCR Unirii.

Toţi ceilalţi inculpaţi din dosarul "Valiza" au primit pedepse cu suspendare: Victor Piţurcă - un an cu suspendare pentru favorizarea infractorului, Alina Ciul şi Radu Marino - câte un an şi jumătate cu suspendare, iar Teia Sponte - doi ani cu suspendare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ