Viorel Ștefan, validat în comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru funcția de ministru al Finanțelor Publice

| 04 ian, 14:17

Viorel Ștefan, propus pentru funcția de ministru al Finanțelor Publice, a primit, miercuri, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului.

Membrii celor două comisii au admis propunerea cu 19 voturi pentru, 11 împotrivă și o abținere.

"Mandatul meu, în cazul în care voi fi desemnat ministru, nu este unul de invidiat. (...) Exercitarea acestui mandat, pe un program de guvernare cu obiective ambițioase, pentru mine reprezintă o reală provocare", a declarat Viorel Ștefan, în cadrul audierilor.

Potrivit acestuia, actuala guvernare își propune ca, în următorii patru ani, România să înregistreze o creștere economică de 5,5%, în medie, PIB-ul să depășească 1.000 de miliarde de lei în 2020, respectiv un plus de 57 de miliarde de euro la PIB față de 2016.

Viorel Ștefan a fost audiat în Comisiile reunite din Senat și Camera deputaților, respectiv Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital și Comisia pentru buget, finanțe și bănci.

Ștefan este membru al Partidului Social Democrat din anul 1993. În prezent, este vicepreședinte PSD, ales în urma Congresului extraordinar al partidului din 18 octombrie 2015.

În urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, a obținut un nou mandat de deputat de Galați, candidând pe listele PSD. Este președinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din camera deputaților.

În perioada 1996 — 2008 a fost senator de Galați și a făcut parte din mai multe comisii parlamentare.

În legislatura 2008-2012, a fost ales deputat în circumscripția electorală nr. 18 Galați, pe listele Alianței Politice Partidul Social Democrat — Partidul Conservator, fiind președinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, până în mai 2011, și președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Japonia. A făcut parte din Comisia comună specială pentru analizarea crizei intervenite în funcționarea justiției.

A fost reales deputat PSD pentru legislatura 2012-2016, mandat în care a fost președinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților (din sept. 2014) și președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Federația Rusă.

Viorel Ștefan s-a născut la 26 iulie 1954, la Mitoc, în județul Botoșani și a absolvit Facultatea de Științe Economice, Universitatea "Al. I. Cuza" Iași, în 1980, iar în 2002, a susținut doctoratul în economie, la Universitatea "Dunărea de Jos" Galați, potrivit CV-ului postat pe site-ul www.cdep.ro.

Ștefan a lucrat ca economist, la Întreprinderea de Navigație Fluvială NAVROM Galați (1980-1987), apoi a fost șef serviciu la aceeași întreprindere (1987-1991). A ocupat funcția de director general (1991-1996), apoi de președinte (1996-2002), la Compania de Navigație Fluvială Română NAVROM SA Galați.

În perioada 1992-1998, a fost președinte la Asociația Patronală din Transporturi Navale, iar în perioada 1995-2001 — președinte al Asociației Armatorilor și Operatorilor Portuari Fluviali din România.

Miniștrii propuși de premierul desemnat Sorin Grindeanu sunt audiați miercuri în comisiile de specialitate din Parlament, iar în după-amiaza aceleași zile ar urma să primească votul de învestitură în plenul reunit al Parlamentului.

Tag-uri: viorel stefan
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 dec, 09:12
VashReabs
where can i get doxycycline for free
The quality of the cost effectiveness studies was independently assessed by two reviewers using the Quality of Health Economic Studies QHES instrument 20 syphilis treatment doxycycline 5 percent in the four year disease free survival rate hazard ratio for local or metastatic recurrence of the disease or the diagnosis of contralateral breast cancer, 0

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ