Viorica Dăncilă continuă atacul la adresa lui Iohannis: ”Vă dați seama la ce abuz asistăm?”

| 05 noi, 19:51

Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, reacţionează dur la decizia preşedintelui Iohannis de a fi prezent la ceremoniile de preluare a mandatelor noilor miniştri de la Justiţie şi Interne. Candidata PSD la alegerile prezidenţiale îl acuză pe preşedintele în exerciţiu că pune presiune pe ministere, în contextul în care Iohannis are un proces pe rol referitor la casele sale, iar în doar cinci zile sunt organizate alegerile.

 

"Am văzut cu toții declarațiile de astăzi ale Președintelui Iohannis, declarații făcute în cadrul ceremoniilor de preluare a mandatului de către miniștrii Apărării, Afacerilor Externe și, atenție, Justiției și Afacerilor Interne. Să spunem că putem înțelege prezența lui Klaus Iohannis la ceremoniile de la Apărare și Externe, domenii în care Președintele are atribuții constituționale.

Dar cum poate justifica președintele nevoia de a-l binecuvânta, personal, pe noul ministru al Justiției, în condițiile în care dosarul caselor domnului Iohannis are termen pe 12 noiembrie, între tururi?

Cum putem să ne mai așteptăm ca justiția să fie imparțială în privința președintelui, când domnul Iohannis are grijă ca la preluarea mandatului de către domnul Predoiu să vină personal la Minister să-l supravegheze?

De ce a mers Klaus Iohannis azi să dea un semnal clar și ministrului de la Interne, în condițiile în care toată lumea știe că acest minister va organiza alegerile prezidențiale din țară în doar câteva zile?

Este evident pentru toată lumea că președintele a vrut să le reamintească acestor miniștri cine i-a pus acolo și la comenzile cui răspund. Este o formă de presiune care îl plasează pe președinte într-o situație de conflict de interese cel puțin moral, dacă nu și legal.

Repet și vreau să fie foarte clar pentru toată lumea: candidatul Iohannis a mers astăzi să facă declarații politice și să supravegheze personal intrarea în drepturi a Ministrului Justiției și a Ministrului Afacerilor Interne, în contextul în care duminică sunt alegerile prezidențiale și săptămâna viitoare este termenul în dosarul celebrelor șase case.

Vă dați seama la ce abuz asistăm chiar din prima zi de activitate a acestui Executiv? Ce formă odioasă de presiune pune președintele țării pe aceste ministere, unde are un interes personal, direct?

Am spus încă de aseară că și-a instalat locotenenții la Palatul Victoria, acest Guvern proprietate personală, și iată că astăzi vedem primele sfidări, primele abuzuri, primele presiuni puse de acest președinte dictator pe instituția Guvernului.

De ce nu a mers domnul Iohannis și la Ministerul Muncii, să arate că îl interesează și pensiile și salariile românilor?

Acest minister care este ultimul în ordinea de precădere stabilită de premierul Orban, chiar după Ministerul tineretului și sportului!

Este trist și este îngrijorător că Ministerul Muncii, care se ocupă de salariați, pensionari, copii, persoane cu handicap este ultimul ca importanță în acest Guvern. Aici de ce nu a venit domnul Iohannis să explice de ce au abandonat creșterile de pensii și salarii programate de Guvernul PSD?

Să explice de ce vor modifica Legea salarizării care va duce la scăderea veniturilor din sistemul public!

De ce nu a mers Klaus Iohannis și la Ministerul Sănătății, să le spună oamenilor în față că nu vor comasa și nu vor închide spitale?

De ce nu a mers și la Agricultură și Dezvoltare Rurală, să asigure fermierii că își vor primi subvențiile și că se vor continua programele de irigații?

Asta trebuia să facă președintele în funcție astăzi, să vină și să asigure românii că toate aceste măsuri de austeritate nu vor fi luate!

Asta ar fi făcut Klaus Iohannis dacă ar fi înțeles gravitatea situației sau dacă i-ar fi păsat de răul pe care îl fac și teama pe care o induc oamenilor toate tăierile anunțate de acești miniștri corigenți ai Muncii și Finanțelor, picați în comisiile din Parlament.

Cum este posibil ca într-un stat democratic, Președintele țării, candidat la aceste alegeri, să facă declarații politice, de campanie, de la sediul MAI și MAE, cu câteva zile înaintea votului pentru prezidențiale?

Acest președinte dictator nu a acaparat doar Guvernul, ci și sediile și tribunele ministerelor, pe care le folosește ca să își atace singurul competitor rămas, Partidul Social Democrat, față de care a dezvoltat o obsesie dusă la extrem.

Este uluitor! În niciun stat european nu ar fi permis un asemenea amestec al instituției Președintelui în activitatea Executivului.

Un președinte candidat, al cărui dosar are termen între cele două tururi, vine să îi bage pe ușa Palatului Victoria pe cei doi miniștri de la Justiție și Interne", a declarat Viorica Dăncilă, într-o conferinţă de presă, potrivit știripesurse.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ