Viorica Dăncilă, despre cadrul financiar multianual: Nu vom obține un acord politic. Părerile sunt divizate

| 10 ian, 09:17

 

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, la RRA, că un acord politic între statele membre ale Uniunii Europene în privința cadrului financiar multianual nu va fi finalizat în timpul președinției române a Consiliului UE, deoarece nu există consens, părerile fiind divizate.

 

 

 

"Nu (nu vom obține un acord politic-n.r), avem o abordare realistă. Am spus că sper să facem pași importanți, dar nu vom obține un acord politic pentru că există o divizare a părerilor privind acest aspect între statele membre, iar Consiliulul UE din decembrie 2018 a reliefat acest lucru”, a declarat Viorica Dăncilă, la postul public de radio, întrebată dacă există posibilitatea obținerii unui acord politic între statele membre UE în privința cadrului financiar multianual în timpul președinției române a Consiliului UE..

Potrivit acesteia, cel mai dificil dosar din mandatul României la Președinția Consiliului UE este cadrul financiar multianual, pentru că de modul în care România va gestiona acest dosar vor depinde și celelalte politici, de exemplu cea privind migrația.

Referitor la Brexit, Dăncilă a susținut că România va face tot posibilul pentru ca cetățenii români să beneficieze de aceleași drepturi după ieșirea Marii Britanii din UE.

"Respectăm decizia Marii Britanii de a se retrage din UE, dar trebuie să ne asigurăm în același timp că vom limita consecințele negative generate de această retragere. Cel mai eficient instrument în acest sens îl reprezintă Acordul de retragere agreat la nivel politic de liderii UE și Theresa May, care reprezintă un compromis echilibrat. Acordul obținut va asigura pertitudinea juridică atât pentru mediul de afacericât și pentru cetățeni, cărora le garantează păstrarea drepturilor de care beneficiază și în prezent. Cetățenii trebuie să rămână prioritatea noastră”, a adăugat Dăncilă, potrivit Mediafax.

 

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ