Viorica Dăncilă: Până la sfârșitul anului Guvernul vrea ca absorbția fondurilor europene să ajungă la 25 la sută

| 31 aug, 15:26

Înainte de discuțiile din partid, premierul a inaugurat la Constanta o stație de alimentare cu apă, făcută cu bani europeni. Pe acesta cale, Viorica Dăncilă a dat asigurări că absorbția fondurilor comunitare a crescut în ultimele luni.

Viorica Dăncilă a spus că în ultimii doi ani gradul de absorbție a crescut de la 16% la 19 % iar până la sfârșitul anului Guvernul vrea să se ajungă la 25 la sută.

Guvernul României și-a propus să crească gradul de absorbție al fondurilor europene și să avem cât mai multe investiții în România. Dacă la sfârșitul anului 2016, gradul de absorbție, procentul era de 16%, prin efortul ministrului Fondurilor Europene, prin efortul autorităților publice locale, în iunie 2018 avem un procent de absorbție de 19% și vrem ca până la sfârșitul acestui an, procentul absorbției fondurilor europene să ajungă la 25% , a subliniat Viorica Dăncilă.

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a vorbit despre proiectul de reducere a eroziunii costiere.

Proiectul de care sunt legată în mod special este mărirea suprafeței României, prin mărirea lungimii plajelor de pe litoralul Mării Negre. Dacă în prima fază a proiectului am reușit să mărim suprafața României cu 44 de hectare. Acum suntem pregătiți pentru o reducere a eroziunii costiere pe o lungime de 30, 54 de kilometri, a declarat Rovana Plumb.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ