Virgil Popescu: ”Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă care salvează Complexul Energetic Oltenia!”

| 10 mar, 20:28

 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat joi că Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă care salvează Complexul Energetic Oltenia.

 

 

"Vorbim de Complexul Energetic Oltenia, vorbim de aprobarea ordonanţei care, practic, salvează Complexul Energetic Oltenia de la starea de faliment. Vorbim de punerea în practică şi formalizarea deciziei de restructurare aprobată de ajutor de stat, aprobată de Comisia Europeană în 26 ianuarie anul acesta, un ajutor total de stat în perioada 2021-2025 de peste 2,6 miliarde de euro. Vorbim de 896 de milioane de euro din fondul de modernizare, ce vor fi alocaţi în cadrul acestui ajutor de stat", a spus Popescu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
El a adăugat că CEO va deveni un producător de energie electrică pe bază de cărbune, gaz şi energie regenerabilă.
"În cursul discuţiei de ieri de la Guvern, împreună cu producătorii de energie, am convenit cu directoratul de la Complexul Energetic Oltenia să creştem producţia pe cărbune pentru acest an cu 300 MW", a afirmat acesta.
Guvernul a aprobat, joi, ordonanţa de urgenţă privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unui ajutor de stat pentru restructurarea Societăţii ''Complexul Energetic Oltenia" - SA.
Aprobarea OUG reprezintă pasul următor necesar după ce Comisia Europeană a autorizat, în luna ianuarie 2022, ajutorul de stat de restructurare în favoarea societăţii, menţionează Guvernul într-un comunicat de presă.

 

Tag-uri: virgil popescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ