Virgil Popescu, la CEO Oltenia: Nu închidem nimic, ci investim în modernizare şi pregătim complexul pentru viitor

| 14 oct, 16:58

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis vineri, la Complexul Energetic Oltenia că nu se va închide ”nimic, ci, din contră, investesc în modernizare şi pregătesc complexul pentru viitor. În Oltenia se produce majoritatea energiei electrice de care România are nevoie, mai spune ministrul, precizând că nu se pune problema ca oamenii să plece acasă.

 

”La momentul aniversar de astăzi am transmis un mesaj clar pentru cei de la CEO: nu închidem nimic, ci, din contră, investim în modernizare şi pregătim complexul pentru viitor. Da, în Oltenia se produce majoritatea energiei electrice de care România are nevoie”, spune ministrul Energiei.
El precizează că de aceea, în ultimii 3 ani Guvernul a alocat aproximativ 1 miliard de euro pentru funcţionarea optimă a CEO, iar pentru modernizare, CEO trece în prezent printr-o etapă de schimbare, dar nu se închide.
”Când acele unităţi, care produc energie electrică pe bază de cărbune, nu vor mai putea să funcţioneze din punct de vedere al eficienţei comerciale, vor fi în rezervă, pentru că nu se ştie ce situaţii vom avea de înfruntat pe viitor. Vom avea grijă să funcţioneze atât timp cât este necesar, dar totodată vom trece şi la etapa de folosire a gazului natural şi de producţie a energiei din surse regenerabile. Ministerul Energiei oferă tot sprijinul ca să construim mai departe, pentru ca acest complex să funcţioneze zeci sau chiar poate sute de ani de acum încolo”,  a mai spus ministrul.
”De asemenea, nu se pune problema ca oamenii să plece acasă, ci îmi doresc să fim împreună o echipă, pentru a finaliza acest proiect de modernizare. În acest sens aproape 900 milioane de euro, din Fondul pentru Modernizare, se vor investi în judeţele Gorj şi Dolj. Ne pregătim pentru viitor, pentru independenţa energetică a României!, mai afirmă Virgil Popescu.

 

Tag-uri: virgil popescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ