Visul lui Macovei, toţi „duşmanii” în puşcărie

| 07 ian, 2014

Se prea poate că vremurile să se fi schimbat, dar pentru Monica Macovei gândirea a rămas la fel ca aceea din vremurile în care termina facultatea şi depunea jurământul de credinţă faţă de regimul de partid şi de stat.

Condamnarea la patru ani de închisoare pe care Adrian Năstase a primit-o luni a dat naştere la mai multe declaraţii venite din partea politicienilor şi persoanelor publice din România. Poate cea mai previzibilă poziţie publică, care nu a întârziat de altfel să apară, i-a aparţinut Monicăi Macovei. Sub sloganul general “justiţie, integritate, anticorupţie”, pe care blogul europarlamentarei îl afişează, doamna Macovei a postat luni un articol în care consideră condamnarea lui Adrian Năstase ca fiind o lecţie pentru toţi politicienii corupţi.

Nu că ar fi pentru prima dată când Monica Macovei discută despre problemele din justiţie ale lui Adrian Năstase, la precedenta condamnare fosta procuroare fiind unul dintre adepţii teoriei că fostul premier nu ar fi încercat să îşi ia singur viaţa. În plus, dacă ne uităm la postările de pe blog din ultimul an, dar şi la suita de declaraţii publice care le însoţesc, atunci devine din ce în ce mai evident că, după Monica Macovei, cam tot guvernul României ar trebui să intre la răcoare. De fiecare dată eurodeputata PDL dă sentinţe mai ceva ca un tribunal revoluţionar, ascunzându-se probabil în spatele imunităţii conferite de statutul de membru al Parlamentului European

De asemenea, în viziunea doamnei Macovei, toţi puşcăriabilii din politica românească fac parte din actuala majoritate parlamentară de la Bucureşti, fapt care reiese din finalul declaraţiei fostului ministru al Justiţiei, în care ni se spune că “pesediștii care spun că sunt alături de el (de Adrian Năstase – n.r.) n-au decât să se ducă cu el la închisoare“. Desigur, vina comună a membrilor PSD care au semnalat nedreptăţile din cazul lui Adrian Năstase este aceea că nu s-au dezis de omul care a făcut atât de multe pentru România şi pentru PSD.

Înainte de 1989, Monica Macovei a activat ca procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1, unde tovărăşii aveau grijă să se judece toate dosarele politice, inclusiv pe cele ale oamenilor care încercau să lase în urmă comunismul din România prin trecerea frauduloasă a frontierei. În vremurile acelea, a avea dosar la Sectorul 1 era echivalent cu a fi condamnat pentru subminarea orânduirii socialiste din România. Desigur, o astfel de încadrare profesională a lăsat urme adânci în modul de a privi lumea pe care doamna Macovei îl manifestă în prezent. Pentru ea, oricine i s-a opus lui Traian Băsescu este automat vinovat şi, în consecinţă, trebuie condamnat penal.

Se prea poate că vremurile să se fi schimbat, dar pentru Monica Macovei gândirea a rămas la fel ca aceea din vremurile în care termina facultatea şi depunea jurământul de credinţă faţă de regimul de partid şi de stat. Între timp, obiectul loialităţii domniei sale nu a fost niciun moment ideea de dreptate şi de corectitudine a actului de justiţie, ci sistemul reprezentat de Traian Băsescu. În acest context, toţi cei care se opun viziunii împărtăşite de fosta procuroare trebuie neceremonios trimişi la închisoare, de preferinţă cât mai repede şi mimând un proces corect în justiţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 ian, 2014
elly
procuroarea comunista Macovei!!!
La procesul tortionarolor ar trebui sa intre si cei ce au facut condamnarile: judecatorii, eventual anchetatorii sau procurorii epocii comuniste. Logic -cei ce au fost trimisi in inchisori -daca nu erau condamnati pe nedrept(dosare false cum se fac si acum) - nu mai erau torturati!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ