Traian Băsescu: „Victor Ponta să înceteze de îndată orice atac la adresa justiției”

| 07 ian, 2014

Traian Băsescu atacă dur declarațiile lui Victor Ponta referitoare condamnarea lui Adrian Năstase, pe care a catalogat-o ca fiind proces politic, și îi cere premierului „să înceteze atacurile la adresa justiției”.

Traian Băsescu afirmă, într-un comunicat pe site-ul președinției, că poziția lui Victor Ponta poate aduce prejudicii grave României ca stat membru UE și NATO.

„Președintele României, domnul Traian Băsescu, a luat notă cu profundă îngrijorare de atacurile prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, la adresa justiției făcute în ultima perioadă, inclusiv în data de 6 ianuarie a.c. Domnul președinte Traian Băsescu consideră că aceste declarații aduc prejudicii grave României în calitate de stat membru al Uniunii Europene și NATO. Totodată, aceste declarații sunt incompatibile cu exigențele funcției de prim-ministru într-un stat al Uniunii Europene”, se arată în comunicat.

„Domnul președinte Traian Băsescu îi cere imperativ domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta să înceteze de îndată orice atac la adresa justiției și să reintre în atribuțiile constituționale ale funcției de prim-ministru. Totodată, domnul președinte Traian Băsescu îi cere public domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta să respecte Acordul de colaborare instituțională între președintele României și prim-ministrul Guvernului, în care elementul central se referă la susținerea independenței justiției”, mai scrie președinția.

Premierul Victor Ponta a catalogat, într-o emisiune la România TV, procesul lui Adrian Năstase ca fiind unul politic și că fostul premier se află din nou în închisoare în urma unei strategii pe termen lung a lui Traian Băsescu.

„Adrian Năstase are dreptate. Sentința în cazul său este injustă. Încercăm să schimbăm sistemul Băsescu-Macovei-Morar. Este nevoie ca sistemul să își recapete independența. Asta e părerea mea și mi-o susțin. Nu e prima oară când spun acest lucru”, a declarat Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ